Lennot - Tallinna

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Tallinna

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Tallinna TLL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Tallinna löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Tallinna travel tips

Tallinna - monipuolinen kaupunkilomakohde

Viron pääkaupunki Tallinna on loistava viikonloppulomakohde, mutta nähtävää riittää myös pidemmän matkan ajaksi. Kaunis, keskiaikaa huokuva vanhakaupunki, hyvät ostosmahdollisuudet, kiinnostavat nähtävyydet ja vuosittaiset tapahtumat houkuttelevat matkailijoita Tallinnaan vuodesta toiseen.

Nähtävää ja koettavaa koko vuoden

Tallinnan ilmasto on hyvin samankaltainen kuin Etelä-Suomessa. Itämeren vaikutuksesta johtuen syksyllä, talvella ja keväällä kaupungissa on melko sateista ja tuulista. Säästä huolimatta Tallinna on kiinnostava kohde myös talviaikaan, sillä siellä järjestetään vuosittain marraskuusta tammikuuhun historialliset joulumarkkinat, jotka houkuttelevat kävijöitä tunnelmallisille jouluostoksille.

Eri musiikkityylit ovat hyvin edustettuna Tallinnan keväässä: tammikuun ja helmikuun vaihteessa vietetään vuosittaista MustonenFest -barokkimusiikkifestivaalia. Maaliskuun lopulla järjestettävä Tallinn Music Week kokoaa yhteen yli 200 kansainvälistä ja paikallista artistia ja yhtyettä, ja huhtikuussa kaupunki täyttyy jazz-faneista Baltian maiden suurimman jazzfestivaalin, Jazzkaarin, ajaksi. Helmikuussa Tallinnaa puolestaan piristää Simple Session -tapahtuma, joka on Euroopan johtava BMX- ja skeittauskilpailu. 

Vinkkejä matkan suunnitteluun

Tallinna on elinkustannuksiltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Budjettimatkailijankin on mahdollista nauttia Tallinnan kulinaarisista elämyksistä ja ostosmahdollisuuksista, sillä ravintolassa syöminen, elintarvikkeet ja kulutustuotteet ovat noin 40% halvempia kuin Suomessa.

Tallinnan helmi on kaunis ja tunnelmallinen vanhakaupunki, jota ei kannata ohittaa. Vanhankaupungin lisäksi myös Tallinnan muut kaupunginosat ja nähtävyydet ovat vierailemisen arvoisia. Esimerkiksi modernin taiteen museo Kumu on todella mielenkiintoinen vierailukohde.

Tallinnasta on hyvät kulkuyhteydet muihin Viron kaupunkeihin, jotka mahdollistavat retket myös Tallinnan ulkopuolelle. Lisäksi myös muihin Baltian maihin on suhteellisen helppo matkustaa Tallinnasta. 

Kulkuyhteydet ja majoitus Tallinnassa

Tallinnan lentokenttä sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta. Lentokentältä liikennöiviä taksiyrityksiä ovat Tulika Takso, Tallink Takso ja Tulika business. Taksilla kulkeminen Tallinnassa on halvempaa kuin Suomessa, mutta on suositeltavaa sopia hinnasta kuskin kanssa ennen kyytiin astumista. Edullisin keino matkustaa kentältä kaupunkiin on julkisen liikenteen bussit, joiden pysäkki sijaitsee terminaalin edessä maatasolla. Bussilinja 2 vie Mõiguun ja keskustaan, linjalla 65 pääsee Lasnamäeen.

Kaupungin sisällä toimiva julkinen liikenne sisältää bussilinjojen lisäksi raitiovaunulinjat. Julkisen liikenteen lippu maksaa noin 1,60 euroa kuskilta ostettuna, ja etukäteen kioskista ostettuna noin euron verran. Joukkoliikenne kulkee säännöllisesti noin kuudesta aamulla puoleenyöhön saakka ja liikenneverkosto kattaa koko kaupungin vanhaakaupunkia lukuun ottamatta. Keskustan alueella välimatkat ovat kuitenkin lyhyitä, jolloin kätevintä on kulkea kävellen.

Tallinnan majoitusvaihtoehdot ovat runsaat. Edullisin vaihtoehto on hostellit, joista vuodepaikan saa edullisimmillaan vajaalla kymmenellä eurolla. Hotellihuone kahdelle maksaa 30 eurosta eteenpäin, mutta sijoittamalla hieman enemmän voi viettää kohtuullisella hinnalla rentouttavaa kylpylähotellilomaa Tallinnassa.