Lennot - Pariisi

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Pariisi

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Pariisi PAR), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Pariisi löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Pariisi travel tips

Ruusuista elämää mitään katumatta?

Pariisi on kaupunki, joka on vuosisatojen ajan vetänyt puoleensa matkailijoita kaikista maailman kolkista. Mikä saa niin rakastavaiset, taiteilijat, intellektuellit, kulinaristit kuin muotimaailman kermankin suuntaamaan ”Valon kaupunkiin”? Vastaus tähän kysymykseen on jokaisen koettava itse.

Pariisin kevät ja muut vuodenajat

Pariisissa riittää elämyksiä ympäri vuoden. Talvi on leudompi ja lyhyempi kuin Suomessa ja kesä vastaavasti lämpimämpi. Myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä matkalle lähtevä voi välttyä pahimmilta ruuhkilta turistinähtävyyksissä.

Pariisissa voi helposti viettää viikonlopun kahviloissa istuskellen tai kierrellen kaduilla, silloilla ja puistoissa. Kesällä kaupungissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, joiden aikana pääsee nauttimaan musiikista ja taiteesta jopa ilmaiseksi. Esimerkiksi keskikesän kunniaksi järjestettävässä musiikkitapahtumassa “Féte de la Musique:ssa“ ovat edustettuina kaikki musiikkityylit klassisesta kansanmusiikkiin. Jazz-diggarit suuntaavat heinäkuisina viikonloppuina Parc Floraliin. Myös elokuu on ulkoilmakonserttien kulta-aikaa. 

Kulttuurimatkailijan pakollisiin käyntikohteisiin kuuluvat ainakin Eiffel-torni, Riemukaari, Louvre, Notre Dame, Sacré-Coeur ja Pompidou-keskus. Paljon museoita kiertävän kannattaa harkita Paris Museum Pass -kortin ostamista. Kortilla pääsee jonottamatta sisälle useimpiin kohteisiin ja säästää hieman sisäänpääsymaksuissa. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina kaikkiin kaupungin julkisiin museoihin on vapaapääsy.

Vinkkejä budjettimatkailijalle

Pariisin hintataso on suunnilleen sama kuin Helsingin. Budjettimatkailijan kannattaa etsiytyä hieman sivummalle suosituimmilta turistialueilta. Leipomoista, toreilta ja marketeista saa herkkuja edullisesti mukaan esimerkiksi piknikille. Café au lait ja croissant kuuluu kuitenkin ehdottomasti nauttia kahvilassa, pöytään tarjoiltuina, kuten Ranskassa on tapana.

Pariisin taivaan alla – vai sittenkin hotellissa?

Suomesta saavutaan Pariisiin yleensä lentäen. Pariisissa on neljä lentokenttää: Charles de Gaulle, Orly, Beauvais ja Paris-Le Bourget. Charles de Gaullelta pääsee RER B -paikallisjunalla noin puolessa tunnissa Paris-Chatelet les Hallesiin tai noin tunnissa Roissybussilla Opéralle. Lippujen hinnat ovat 10 euron luokkaa. Taksilla pääsee määränpäähän alimmillaan 60 eurolla.

Orlyn kentältä voi valita raitiovaunun T7 Villejuif-L. Aragoniin, bussilinjan 183 Porte de Choisyyn, Orlybussin Denfert-Rochereauhun tai ”Les Cars Air Francen“ Gare Montparnasselle tai Etoilelle. Taksimatkan hinta on noin 50 euroa.

Beauvaisin lentokenttä on noin 80 kilometrin päässä Pariisista. Sieltä kätevin yhteys on shuttle-kuljetus Paris Porte Maillotiin. Matkan kesto on 1h 15 min ja hinta noin 17 euroa.

Paris-Le Bourgetista kulkee Bussilinja 152 ”La Courneuve – 8 Mai 1945“ -asemalle, josta voi jatkaa matkaa raitiovaunulla 7. Bussilinja 350 vie Gare de l'Est, Gare du Nord ja Porte de la Chapelle -asemille. Lentokentän shuttle-kuljetuksella pääsee Le Bourget -asemalle, josta voi jatkaa matkaa RER B-junalla.

Pariisissa välimatkat ovat pitkiä, mutta julkinen liikenne, etenkin metro, toimii hyvin. Kaupunki on jaettu matkustusvyöhykkeisiin, joiden perusteella lippujen hinnat määräytyvät. Käytännöllisintä voi olla hankkia 1–5 päivän matkakortti, joka oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja valituilla vyöhykkeillä.

Pariisista löytyy majoitusvaihtoehtoja joka kukkarolle. Hotellit ovat suhteellisen kalliita ja taso vaihtelee. Hostelleissa voi yöpyä halvemmalla. Sesonkiaikoina hinnat nousevat. 

Yleisimmät yhteydet alk. Pariisi
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Ranska