Lennot - Lontoo

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Lontoo

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Lontoo LON), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Lontoo löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Lontoo travel tips

Lontoo on globaali pääkaupunki

Lontoota voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi maailman merkittävimmistä kaupungeista. Monikulttuurinen metropoli on niin kulttuurin, muodin, talouden ja nykyään myös ruokakulttuurin keskus.
 

Sateenvarjo takaa onnistuneen matkan

Sää voi tuskin pilata Lontoon-matkaa, sillä sade ei juuri hetkauta elämää kostean meri-ilmaston kaupungissa. Lämpimin kuukausi on heinäkuu, ja sää on yleensä miellyttävin keväällä ja kesällä. Toisaalta syksyinen ja talvinen Lontoo on tunnelmaltaan ja turistimäärältään rauhallisempi, lisäksi ilmasto on talvella Suomeen verrattuna leuto. Lontoo onkin hyvä matkakohde mihin tahansa vuodenaikaan. 

Helmikuussa Lontooseen matkustava ei voi välttyä kiinalaisen uuden vuoden loistokkailta juhlallisuuksilta, jotka Lontoon kokoisessa kansainvälisessä metropolissa ovat mittavia. Keväinen Lontoo tarjoaa suuria urheilutapahtumia kuten Lontoon maratonin sekä vuosittaisen kilpapurjehduksen. Elokuussa järjestettävä värikäs Notting Hill Carneval kuuluu maailman suurimpiin katufestivaaleihin ja on ikoninen tapahtuma lontoolaiselle kulttuurille.

Kallis kaupunki tarjoaa myös ilmaista tekemistä

Hintatasoltaan Englanti on lähellä Pohjoismaiden tasoa, joskin joitain elintarvikkeita saattaa saada Suomen hintoja edullisemmin. Lontoo on maan kaupungeista kallein, ja etenkin asuntojen vuokrat ovat korkeita. Lontoossa onkin helppo saada rahaa palamaan, mutta kaupungista voi löytää myös edullista tekemistä, ja monet museot tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn.

Yksityisautoilua suunnittelevan kannattaa huomioida, että Englannissa on vasemmanpuoleinen liikenne ja Lontoo on tunnettu liikenneruuhkistaan. Tämä on tietenkin tärkeää huomioida myös jalankulkijana.

Raideliikenne on sujuvin tapa liikkua

Heathrowin lentokentältä Lontoon keskustaan kiitää nopeimmillaan vartissa. Terminaaleista 1, 2 ja 3 Paddington Stationille kulkeva juna maksaa noin 26 puntaa. Halvin vaihtoehto on mennä noin 6 puntaa kustantavalla Piccadilly Line -metrolinjalla, jolla matkan taittaa noin puolessa tunnissa.

Gatwickin lentokentän eteläterminaalista pääsee junalla Victoria Stationille (noin 18 puntaa, 30 minuuttia). Standstedin kentältä kannattaa hypätä Liverpool Street Stationille kulkevaan junaan (noin 12 puntaa, 45 minuuttia). Lutonin lentokentältä pääsee shuttle-bussilla Luton Airport Parkwaylle, josta voi ottaa junan St. Pancrasin asemalle Lontoon keskustaan (40 minuuttia ja noin 15 puntaa).

Julkinen liikenne on kätevin tapa liikkua ympäri Lontoota. Bussit, junat sekä "Tube" eli metro kuljettavat määränpäähän usein nopeammin kuin hintavat taksit. Viiden punnan panttia vastaan myytävä Oyster Card -matkakortti tekee matkustamisen huomattavasti halvemmaksi ja kätevämmäksi kuin kertalippujen ostaminen. Lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan. Päivälippu maksaa halvimmillaan noin 12 puntaa.

Lontoossa on runsaasti eri tyylisiä, eri hintaluokkien majoitusvaihtoehtoja. Hostelleissa majoittuu halvimmillaan noin 20 punnalla, hotellihuoneesta saa varautua maksamaan vähintään 40 puntaa.