Lennot - Antalya

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Antalya

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Antalya AYT), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Antalya löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Antalya travel tips

Arkeologin aarrepaikka

Antalyan heettiläisessä helmessä on vielä syksylläkin käynnissä rantakausi. Jos haluat päästä uittamaan jalkojasi Välimeren kristallin kirkkaassa vedessä, on paras matkustusaika keväästä syksyyn ennen kuin kuuman kesän helteet päättyvät, ja syksy taittuu leudoksi talveksi.

Kaupungin urbaanimmista nähtävyyksistä mainittakoon ostoskeskus Migros Konyaaltissa, josta löytyy niin eurooppalaisia kuin turkkilaisiakin koruketjuja. Ostoskeskuksen läheltä löytyy suuri puisto, joka toimii kaupungin kulttuurikeskuksena. Kadun toisella puolella on lisäksi huvipuisto ja Mini City, jossa ovat esillä kaupungin keinotekoisista ja luonnollisista nähtävyyksistä tehdyt pienoismallit. 

Heettiläinen Hollywood?

Antalyassa juhlitaan paikan päällä kahtakin filmifestivaalia syys-lokakuussa, joista 'International Eurasia Film Festival' on osa Antalya Orange Golden Film-festivaalia. Elokuvien ystävillä on siis syksyisin hyvä tilaisuus tutustua paikalliseen viihdekulttuuriin.

Atalyassa juhlitaan myös muun Turkin tavoin tasavallan päivää lokakuun 29. päivä. Muita merkittäviä juhlapäiviä ovat Ataturkin päivä sekä paastokuukauden, ramadanin, päättävä Id al-Fitr. 

Tietoa ennen lähtöä

Mikäli aiot lomailla alle 90-päivää viisumille ei ole tarvetta. Sen sijaan rokotteita a-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan suositellaan. Vinkkinä vielä mainittakoon, että paikallisilla markkinoilla asioidessa tinkimistä suositellaan lämpimästi, sillä hinnat ovat usein ylihinnoiteltuja ja tinkiminen on osa paikallista kulttuuria. Paikallisista tavoista puheen ollen; moskeijoissa olkapäät, mieluusti hiukset ja nilkat on tarpeen peittää osoittaakseen kunnioitusta paikallista kulttuuria kohtaan. Antalyan hintataso on Suomea huomattavasti edullisempi, erityisesti ulkona syöminen on halvempaa kuin kotimaassa.

Antalyan auringon alla: lentokentältä kaupunkiin

Antalyan lentokentältä kaupunkiin sinut kiidättää shuttlebussilinja. Matka kestää puolisen tuntia. Voit hypätä myös kaupungin oman bussilinjan kyytiin. Linja-autoasema löytyy Konyaalti-rannan suunnalta sisämaan puolelta. Kaupungin keskustan alueella kulkevat myös raitiovaunut. Minibussit ovat edullisin liikkumistapa kaupungin alueella. Taksin hinta nousee yöaikaan 50 prosentilla, ja se on muutenkin kalliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne, joskin silti edullisempi kuin Suomessa.

Vanhassa kaupungissa majoituksesta veloitetaan alkaen noin 40 TRY per yö ja rantakohteissa alkaen noin 70 TRY per yö. Idealo toivottaa sinulle hauskaa matkaa ja rentouttavaa lomaa!