idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Alicante travel tips

Auringontäyteinen kaupunkiloma Alicantessa

Hurmaava Alicanten kaupunki hellii sekä ranta- että kaupunkilomalle kaipaavaa. Costa Blancan rannikolla aurinkoisia päiviä kertyy vuodessa noin 300 ja Alicanten kaupunki on yksi rannikon aurinkoisimmista matkakohteista.

Ostoksia, aurinkoa ja tulista tunnelmaa

Aurinko paistaa Alicantessa kuumimmillaan heinä- ja elokuussa. Tuolloin kannattaa varautua ruuhkiin, sillä espanjalaisetkin ryntäävät rantakohteisiin loman viettoon muiden maahan matkustavien ohessa. Myös kevät ja syksy ovat suomalaisiin keleihin tottuneille lämmintä aikaa ja vähemmän turistisia kuin keskikesä, ja kyllä kaupungissa talvellakin tekemistä riittää, vaikka uimaan ei silloin vielä kannata lähteä. 

Alicantessa, kuten monessa muussakin Espanjan kaupungissa, osataan juhlia. Alkukesällä 20. - 24.6 kaupunki juhlii kesän alkua ja Johannes evankelistaa (St. John) näyttävin ilotulituksin ja tulielementein. Moorien ja kristittyjen juhlassa 21.-24.huhtikuuta puolestaan eletään uudelleen kristittyjen ja arabien välinen taistelu 1100-luvulta.

Alicanten ravintolatarjonta on kattava. Lukuisien tapas-ravintoloiden lisäksi kaupungissa on useita kansainvälisiä ja paikallisia ruokapaikkoja, laadukkaita ravintoloita sekä edullisempia ruokaloita. Paella on ehdoton hitti, jota kannattaa kokeilla. Hintataso on hieman Suomen hintoja alhaisempi, ruoka-annokset lähtevät noin kahdeksasta eurosta ja olut noin kolmesta eurosta, erityisen edullinen on viikottainen ulkoilmatori keskustan kupeessa.

Alicanten katujen varsilla on runsas määrä merkkiliikkeitä ja pienempiä putiikkeja. La Rambla ohjaa ostosten jälkeen rannan suuntaan viilentymään. Rantakatu puolestaan syttyy elämään iltaisin ja ohjaa sataman suuntaan, jonka runsas baaritarjonta ei jätä kylmäksi.

Alicante on vaivaton, lyhyiden välimatkojen ja runsaiden vaihtoehtojen kohde

Espanjaan matkustava ei tarvitse viisumia ja rokotteissa riittää, kun perusasiat ovat kunnossa. Espanjassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Alicante ja sen ympäristö tarjoavat meren ja auringon palvojille parastaan lähes läpi vuoden. Vähemmän ruuhkaisia rantoja löytyy hieman kauempaa keskustasta. Alicantesta ja sen lentokentältä pääsee nopeasti ja vaivattomasti Benidormiin ja Torreviejaan sekä Murciaan, mutta myös moniin muihin Costa Blancan lomakohteisiin. Lyhyen lauttamatkan päässä sijaitseva autoton Tabarcan saari on suositeltava päiväretkikohde.

Alicanten bussiverkosto on kattava. Myös raitiovaunuyhteyksiä on tärkeisiin kohteisiin kaupungissa sekä Costa Blancalla. Kertalippu yhdelle vyöhykkeelle kustantaa reilun euron ja uudelleen ladattava 10-matkan lippu reilut seitsemän euroa. Alicantessa liikkuminen jalkaisin on vaivatonta. 

Helposti lähestyttävä aurinkorannikon lomakohde

Alicanten lentokentältä keskustaan pääsee parhaiten lentokenttäbussilla. Matka maksaa vajaat neljä euroa ja sen kesto on noin 20 minuuttia. Paikallisbusseja muihin lomakohteisiin kaupungin lähialueilla lähtee saapuvien terminaalin läheisyydestä. Taksi lentoasemalta kaupunkiin maksaa noin 25 euroa.

Hostelliyö Alicantessa maksaa jaetussa huoneessa noin 15 euroa, hotellihinnat lähtevät 40 eurosta yötä kohden. Majoitusvalikoimaa kaupungista löytyy runsaasti.