idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Malaga travel tips

Aurinkoinen Malaga

Malaga on sopiva kohde aurinkomatkalle, sillä aurinko paistaa kaupungissa talvisinkin keskimäärin yli 5 tuntia päivässä ja sateisia päiviä on hyvin vähän. Kulttuurin ystäville tämä Etelä-Espanjan helmi tarjoaa muun muassa Pablo Picasson taidetta ja historiallista arkkitehtuuria aina roomalaisajoilta asti. 

Kilometrien mittaiset hiekkarannat

Andalusiassa, Etelä-Espanjan rannikolla sijaitseva Malaga on suosittu rantalomakohde. Keskikesällä säät voivat olla todella paahteiset, jolloin alueen kilometrien pituiset hiekkarannat täyttyvät auringonpalvojista. Loppu- ja alkuvuodesta sää voi olla arvaamattomampi, joten vesisateetkin ovat mahdollisia. Suomalaiseen ilmastoon verrattuna Malagassa on kuitenkin lämmintä vuoden ympäri, ja muita turisteja välttelevien kannattaa varata Malagan matka kesäsesongin ulkopuolelta. Rantakausi kestää keväästä loppusyksyyn. 

Juhlahumua Malagassa koetaan esimerkiksi vuoden alussa, kun 6. tammikuuta järjestettävä kolmen pyhän kuninkaan kulkue valtaa kaupungin kadut. Kristillisiä kulkueita pääsee näkemään myös pääsiäisen aikaan. Elokuussa vietettävä Malagan juhla, Feria de Malaga, tuo ilotulituksien täyttämää juhlatunnelmaa kaupunkiin yhdeksän päivän ajaksi.

Lounas huokeaan hintaan

Elektroniikkaa lukuunottamatta Malagan hintataso on Suomea edullisempi. Esimerkiksi kolmen ruokalajin lounasmenun, menu del dian, voi saada 6 euron hintaan. Meren läheisyyden vuoksi ruokalistoilla on erityisesti äyriäisiä ja kalaruokia.

Malagassa vietetään muun Espanjan tavoin siestaa iltapäivisin noin kello 14-16.30, jolloin useimmat kaupat ovat suljettuina. Liikkeet avaavat kuitenkin ovensa jälleen illaksi ja ovat usein auki myöhään. 

Auringon ottamisen lisäksi Malagassa voi harrastaa esimerkiksi golfausta ja kulttuuria. Yksi maailman kuuluisimmista taiteilijoista, Pablo Picasso, on kotoisin Malagasta. Kaupungissa voikin törmätä taiteilijan nimeen useassa yhteydessä, ja synnyinkoti sekä Picasso-museo ovat kaupungissa suosittuja nähtävyyksiä.

Lentoasemalta keskustaan noin vartissa

Malagan lentoasemalta pääsee keskustaan noin vartissa sekä bussilla, junalla että taksilla. Bussimatka maksaa noin 3€ ja junamatka puolestaan noin 2€. Taksimatkasta veloitetaan vähintään 20€. Lentoasemalta on bussiyhteydet myös Marbellaan, Torremolinokseen, Costa del Solille ja Benalmadenalle. Kohteesta riippuen bussimatka maksaa noin 4-6€.

Yhdensuuntainen paikallisbussimatka kaupungin sisällä maksaa noin 1,50€. Taksi on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi matkustusvaihtoehto, varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin, kun hinnat nousevat entisestään. Suurin osa nähtävyyksistä on kuitenkin kävelymatkan päässä keskustassa.

Mikäli matkalle haluaa vuokrata auton, on syytä varata se ajoissa. Huomioithan, että Malagassa parkkipaikan löytäminen voi osottautua haasteelliseksi. 

Malaga on ollut turistien suosima matkakohde jo pidemmän aikaa, ja kaupunkiin on kehittynyt matkailijoita hyvin palveleva infrastruktuuri. Majoitusvaihtoehtoja on useita. Kahden hengen hotellihuone kolmen tai neljän tähden hotellissa keskustassa maksaa keskimäärin 80-100 euroa yötä kohden. Halvimmat niin sanotut low budget-hotellit maksavat alkaen 10 €/yö.