Lennot - Helsinki

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Helsinki

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Helsinki HEL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Helsinki löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Helsinki travel tips

Helsinki - merellinen lännen ja idän risteys

Helsinki on saanut sekä läntisiä vaikutteita Manner-Euroopasta ja Ruotsista että itäistä perintöä Venäjältä, minkä vuoksi Helsinkiä kutsutaan myös pikku-Pietariksi. Laineiden liplatus, lokit ja vehreät puistot kuuluvat olennaisesti helsinkiläiseen tunnelmaan. 

Neljän vuodenajan puhtautta ja eksotiikkaa

Neljä vuodenaikaa näkyvät Helsingin elämässä selkeästi. Talvisin päivät ovat lyhyitä ja lumipeite kattaa kaupungin talojen katot. Monet Helsingin vesistöistä jäätyvät ja esimerkiksi pilkkimistä harrastetaan myös pääkaupungissa. Rautatieaseman edustalle avataan jouluinen luistelurata ja Aleksanterinkatu täyttyy näyttävistä jouluvaloista. Keväällä lumien sulaessa päivät pitenevät ja ilmassa on kesänodotuksen tuntua. Vihreys valloittaa Suomen pääkaupungin, ja ihmiset siirtyvät entistä enemmän ulkoilmaelämään. Terassit, torit, turistit, ilmais- ja kesätapahtumat vilkastuttavat Helsinkiä niin merkittävästi, että monet sanovat kaupungin syntyvän uudelleen talven jälkeen. Syksyinen ruska on myös Helsingissä kaunis näky, ja ulkoilu esimerkiksi Seurasaaressa syysillan hämyssä on unohtumaton kokemus. 

Valtaosa suomalaisista lähtee viettämään joulunaikaa ja keskikesän juhlaa, juhannusta maalle. Uuden vuoden ja huhti-toukokuun vaihteen vapun juhlinta muistuttavat Manner-Euroopan karnevaaleja. Pohjoismaiden suurin metallimusiikin festivaali Tuska järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa. Tapahtuma houkuttelee kaupunkiin paljon metallimusiikin ystäviä myös ulkomailta. Loppukesän Flow tarjoaa monipuolisesti musiikkia, visuaalista taidetta ja joukkotapahtumia, festivaalin kohdeyleisöä ovat kosmopoliitit, nuoret, luovat ja tyylikkäät ihmiset.

Vaikka ostosmahdollisuuksia riittää tässä joulupukin kotimaan pääkaupungissa koko vuoden, keväästä syksyyn ulkoilmatorit ja -markkinat lisäävät tarjontaa. Keskustasta poispäin siirryttäessä yleinen hintataso laskee, mutta Helsingin hintataso on silti Suomen korkeinta. Etenkin vuokrataso on Helsingissä muuta Suomea huomattavasti korkeampi. 

Hyvin turvallista majoittumista, liikkumista ja shoppailua

Kesäkuukausina matkalle lähdettäessä on hyvä tarkistaa majoitustilanne jo ennakkoon. Helsingissä on muihin suurkaupunkeihin verratuna melko vähän majoitusvaihtoehtoja ja edullisten vaihtoehtojen löytäminen voi sesonkiaikaan osoittautua hankalaksi. Edullisinta majoitusta saa hostelleista alkaen noin 20 EUR yöltä vuodepaikkaa kohden. Edullisimmat hotellit maksavat noin 40 EUR yöltä. Kaupungissa on myös joitain retkeilyalueita, joissa telttamajoitus on suhteellisen edullista. 

Helsinki-Vantaan lentoasemalta rautatieasemalle pääsee noin puolessa tunnissa sekä lähijunilla P ja I noin 5 euron hintaan että Finnair City Bussilla alkaen 6,30 EUR. HSL:n bussilinjat 620 ja 615 ajavat lentoasemalta Mäkelänkadun ja Kaisaniemen kautta noin 45 minuuttia ja taksi keskustaan maksaa alkaen noin 45 EUR.

Helsingin julkinen liikenne on huippuluokkaa. Siihen kuuluvat bussi-, raitiovaunu-, lautta-, metro-, ja lähijunaliikenne. Joukkoliikenne on selvästi halvempi liikkumismuoto kuin taksit, joita joutuu yleensä jonottamaan viikonloppuöisin ja juhla-aikaan. Lisäksi aloitustaksat nousevat öisin, juhlapyhina ja viikonloppuisin. 

Turisteille suunniteltu "Helsinki Card" mahdollistaa rajoittamattoman liikkumisen julkisessa liikenteessä sekä 
maksuttoman tai alennetun sisäänpääsyn suurimpiin nähtävyyksiin ja museoihin kortin voimassaoloaikana. Ydinkeskustaan eli Kampin metroaseman ja Katajanokan väliseen alueeseen voi helposti tutustua myös jalkaisin. 

Raitiovaunulinjat 2 ja 3 kiertävät kaupungin keskeisimmät nähtävyydet tavallisen ratikkalipun hinnalla. Spårakoffin liikkuva ravintolavaunu kulkee kantakaupungissa toukokuun alusta syyskuun alkuun ja sen voi varata myös talvisin tilausajoihin. 

Suomen historiaa ja sykkivää kansainvälisyyttä

Helsinki on tunnettu 62 kirkostaan, jotka ovat arkkitehtuuriltaan hyvin erilaisia. Helsingin symboliksi muodostunut Tuomiokirkko on osa empirekeskustaa. Ainutlaatuinen kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko sijaitsee myös kaupungin ytimessä Fredrikinkadun päässä. 

UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvaan Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta 20 minuutin välein lähtevillä lautoilla.

Suomalaisten erityiseen saunakulttuuriin voi tutustua lukuisissa julkisissa saunoissa ja vuokrattavissa tiloissa.

Historiallisuutensa ja suomalaisuutensa lisäksi Helsinki on toisaalta hyvin dynaaminen ja kansainvälinen liberaalinen kaupunki. Pohjoismaiseen tapaan vähemmistöille löytyy omia tapaamispaikkoja ja ravintoloita.

Yleisimmät yhteydet alk. Helsinki
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi