Lennot - München

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän München

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän München (MUC), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän München löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

München travel tips

München - kulttuuria ja olutta 

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka on kuuluisa sekä jalkapallosta että oluestaan. Kaupunkiin kannattaa tulla myös vaikuttavien museoiden ja eläväisen muotiskenen vuoksi. 

Oktoberfestit vetävät vuosittain puoleensa miljoonia vierailijoita

Etelä-Saksassa sijaitsevassa Münchenissä talvet ovat yleensä huomattavasti leudompia kuin Suomessa. Kesällä lämpöä voi olla peräti +35 °C.

Suosituimmillaan kaupunki on syksyllä vuotuisten Oktoberfestien aikaan. Syyskuun puolivälissä käynnistyviin kaksiviikkoisiin olutjuhliin saapuu vuosittain miljoonia vierailijoita.

Maassa vietetään 3. lokakuuta kansallista juhlapäivää Saksojen yhdistymisen kunniaksi. 
 

Hyvä shoppailukaupunki 

München on yksi Saksan kalleimmista kaupungeista, mutta hintatasoltaan Suomea edullisempi. Erityisesti elektroniikkaostokset ovat täällä kukkarolle huokeampia, mutta myös elintarvikkeet ja alkoholi ovat edullisia. Ravintoloiden hinnat ovat yleisesti ottaen edullisempia. 
 

Lentoasemalta kätevästi keskustaan lentokenttäbussilla tai S-bahnilla

Lentoasemalta on kulkuyhteys keskustaan Lufthansan lentokenttäbussilla. Bussilla voi matkustaa kuka tahansa lentoyhtiöstä riippumatta. Matka kestää suunnilleen 45 minuuttia ja maksaa alkaen 5,50 €.

Taksilla keskimäärin 45 minuutin matka lentoasemalta keskustaan maksaa noin 50 €. 

Lentoasemalta pääsee keskustaan myös kahdella eri S-bahn-junalinjalla. Lentoaseman ja Ostbahnhofin välillä kulkevalla S1-linjalla pääsee Hauptbahnhof-päärautatieasemalle tai Marienplatzille noin 45 minuutissa. S8-linja kulkee lentoaseman ja Pasingin välillä. Marienplatzilla ja päärautatieasemalla tämä linja pysähtyy noin 40 minuutin kuluttua matkaan lähdöstä. Ostbahnhofilla juna on noin puolessatunnissa. Enemmän julkisilla matkustavan kannattaa hankkia Tageskarte-päivälippu, joka kattaa kaikki linjat.

S-bahnin eli maan päällä kulkevan metrolinjan lisäksi kaupungissa kulkee myös maanalainen U-bahn-metrolinja. Julkisista ei ole pulaa Münchenissä, sillä matkustusvaihtoehtoina ovat myös bussit ja raitiovaunut.

Majoitusvaihtoehtoja on edullisimmista hostelleista ja kalliimmista hotelleista trendikkääseen huoneistonvuokraukseen. Edullisin vaihtoehdoista on hostelli, jossa yöpyminen on halvimmillaan 15 €/yö. Hotelliyö kahdelle neljän tähden hotellissa maksaa keskimäärin 100 €, kolmen tähden hotellissa yö kustantaa noin 70 €. 

Oktoberfestien aikaan matkustavan kannattaa varata majoituspaikka ajoissa ja huomioida, että yöpymiskustannukset voivat tällöin olla tavallista korkeammat.