Lennot Helsinki - München

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän München

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän München (MUC), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän München. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - München

München - miljoonakaupunki Etelä-Saksassa

München, Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, sijaitsee Isar-joen varrella Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa. Kauniissa Münchenissä voi ihailla muun muassa vanhaa kaupunkia, jonka keskustassa sijaitseva Marienplatz on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Huomattavin kaupungin lukuisista puistoista on kaupungin keskustan alueella sijaitseva Englischer Garten. Arkkitehtuurin ystävien on mahdollista ihailla kaupungissa eri aikakausilta peräisin olevia kirkkoja ja palatseja. Münchenissa sijaitsevat myös kaksi Saksan maineikkaimpaa yliopistoa sekä tunnettu tähtieteen tutkimuslaitos.

Oktoberfestin kotikaupunki

Münchenin talvet ovat Suomeen verrattuna leudompia: keskilämpötila ei laske talvella paljonkaan nollan alapuolelle, mutta Alppien vuoriston viilentävä vaikutus tuntuu myös Münchenissä. Kesät kaupungissa ovat Suomeen verraten hyvinkin lämpimiä ja lämpötila voi keskikesällä nousta jopa reilusti yli + 30 celsiusasteeseen. Alppien vaikutuksesta johtuen kaupungin ilmasto voi tosin olla hyvinkin vaihteleva.

Suosituksi tapahtumaksi noussut perinteinen Oktoberfest on nykyjään maailman suurin kansanjuhla. Tapahtuma alkaa syyskuun puolessa välissä. Miljoonia kävijöitä matkustaa vuosittain Saksaan osallistuakseen juhlintaan. 3. lokakuuta juhlitaan myös kansallisena juhlapäivänä pidettävää Saksojen yhdistymistä, jota vietetään asiaankuuluvin menoin.

Olutta, jalkapalloa ja huippumuotia

München on tullut tunnetuksi nahkahousuista, oluesta ja jalkapallosta, mutta on myös muita hyviä syitä matkustaa kaupunkiin, kuten upeat museot, muoti sekä taide. München on yksi Saksan merkittävistä kulttuurikaupungeista, jossa järjestetään upeita live-konsertteja, maailman huipputaiteilijoiden näyttelyitä ja muita kulttuurielämyksiä.

Vaikkakin München on yksi Saksan kalleimmista kaupungeista, jää sen hintataso silti hieman Suomen hintojen alapuolelle (Helsinkiin verrattuna hintataso on jopa 20% huokeampi). 

Yhteydet keskustaan

Münchenin lentoasema sijaitsee 29 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi noin 45 minuutissa Lufthansan lentokenttäbussilla. Keskustan rautatieasemalle sekä Ostbahnhofille pääsee myös maanpäällisillä metrolinjoilla S1 ja S8. Taksimatkan kesto on noin 40 minuuttia ja hintaa matkalle tulee noin 50 euroa.

Edullisimmat vaihtoehdot yöpymiseen tarjoavat kaupungin hostellit, joissa yö jaetussa dormitoriossa maksaa alkaen noin 15 euroa vuodepaikkaa kohden. Hotelleissa yöpyminen on sen sijaan huomattavasti kalliimpaa, hinnat kahden hengen huoneille alkavat noin 100 eurosta yöltä. Majoituksen hinnat nousevat entisestään Oktoberfestin aikaan, varaus tulee lisäksi tehdä hyvissä ajoin majapaikan takaamiseksi, sillä paikat täyttyvät aikaisin.

Münchenin julkiseen liikenteeseen kuuluu sekä maanalainen metro (U-bahn) että maan pinnalla kulkeva metro (S-bahn). Näiden lisäksi Münchenissä voi liikkua raitiovaunulla ja bussilla. Kertalipun hinta on alkaen noin 2,70 euroa ja päivälipun hinta alkaen noin 6,20 euroa. Taksilla kulkeminen on huomattavasti kalliimpaa, joten julkisen liikenteen käyttö on suositeltavaa.                              

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - München

Outbound and return from 152,21 €
Lennon kesto min.. 02:30 / max.. 02:40
Paluulennon kesto min.. 02:30/ max.. 02:35
Etäisyys 1576 km
Lentoa/viikko 41
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä München (MUC)
Kohdemaa Lennot - Saksa
Alternative flights to München
Flight destinations with a similar price