Saksan baijerilainen helmi

München on Baijerin alueen pääkaupunki, joka tunnetaan erityisesti vuosittain järjestettävistä Oktoberfest -olutfestivaaleista. Miljoonakaupunki tarjoaa ympäri vuoden kulttuurielämyksiä. Kaupungin katumaisemat ovat vertaansa vailla ja vaikuttavaa arkkitehtuuria on säilynyt tähän päivän saakka. Münchenissä on vahva kahvila- ja oluttupakulttuuri ja turistin kannattaakin välillä istua alas seuraamaan kaupungin eloisaa ihmisvilinää saksalaisen vehnäoluen tai kahvikupin äärelle.

...

Tapahtumia ja jalkapalloa

Kaupungin tunnetuin tapahtuma, Oktoberfest, käynnistyy vuosittain syyskuun puolivälissä. Maailmankuululla olutjuhlalla on vuosittain miljoonia kävijöitä. 3. lokakuuta juhlitaan puolestaan Saksojen yhdistymistä kansallisen juhlapäivän merkeissä. 

München on kuuluisa myös jalkapallostaan, kotijoukkue Bayern Münchenin pelatessa kaupunki herää eloon. Muita hyviä syitä vierailla kaupungissa ovat sen vaikuttavat shoppailumahdollisuudet sekä taidenäyttelyt.

...

Hintataso ja vinkit

München kuuluu Saksan kalleimpien kaupunkien joukkoon, mutta se on silti yleiseltä hintatasoltaan Suomea hieman edullisempi. Keskustan liikkeet voivat olla melko hintavia, edullisimmat ostospaikat sijaitsevat hieman kaupungin ulkopuolella. Baijerin alue on tunnettu erilaisista oluistaan, joten niitä kannattaa maistella kaupungissa ollessaan.

...

Julkisilla köröttelet kätevästi kaupungille

Lentokentältä keskustaan liikennöi Lufthansan lentokenttäbussi, jolla matka keskustaan kestää noin 45 minuuttia. Lisäksi metrolinjat S1 ja S8 yhdistävät lentoaseman ja keskustan päärautatieaseman sekä Ostbahnhofin aseman. Taksilla matka keskustaan kestää noin 40 minuuttia ja kustantaa noin 50 euroa. Julkisen liikenteen matkalippu on kolmen euron luokkaa.

Münchenissä on laaja, mutta hieman hintava hotellitarjonta. Hotellit kaupungissa ovat kalliita maksaen noin 100 euroa/yö (hieman tähtiluokituksesta, sijainnista ja ajankohdasta riippuen). Hostelleissa puolestaan voi yöpyä huomattavasti edullisempaan hintaan, alkaen noin 15 eurolla yötä kohden. On tärkeää huomioida, että hotellien hinnat nousevat huomattavasti Oktoberfestin aikaan, minkä lisäksi varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin yöpaikan varmistamiseksi.

Münchenin keskustaan tutustuminen onnistuu helposti kävellen. Vaihtoehtoisesti pitkälle iltaan liikennöivä "U-Bahn", kaupungissa liikennöivä maanalainen metro, ja maan päällä kulkeva metro, "S-bahn", ovat molemmat käteviä vaihtoehtoja kaupungissa liikkumiseen. Näiden lisäksi kaupungissa liikennöivät myös raitiovaunut ja bussit. Päivälippu maksaa alkaen noin 6,20 euroa ja kertalippu alkaen noin 2,70 euroa. Taksit ovat merkittävästi kalliimpi vaihtoehto.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound