Lennot - Madrid Barajas

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Madrid Barajas

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Madrid Barajas MAD), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Madrid Barajas löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Madrid Barajas travel tips

Madrid – edullinen suurkaupunki

Espanjan pääkaupunki Madrid on kiinnostava eurooppalainen suurkaupunki. Madridin hintataso on kaupungin pääkaupunkistatuksesta huolimatta edullinen. Kaupungissa vieraillessa kannattaa erityisesti tutustua espanjalaiseen ruokakulttuuriin, hyviin ostosmahdollisuuksiin ja monipuoliseen yöelämään.

Paras aika matkustaa keväällä tai syksyllä

Madridissa kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä. Kesällä lämpötila on noin 30° - 40°C ja talvella noin -10°C. Sää onkin miellyttävimmillään ja leudoimmillaan keväällä huhtikuusta kesäkuuhun ja syksyllä syyskuusta lokakuuhun. Keväällä matkustaessa kannattaa tähdätä toukokuun alkuun, sillä 2.5. juhlitaan „Dos de Mayo“-festivaalia. Festivaali tarjoaa nähtävää moneen makuun. Sitä juhlitaan muun muassa kulkueiden, konserttien ja härkätaisteluiden merkeissä. Musiikista kiinnostuneiden kannattaa suunnata kaupunkiin syksyllä, sillä lokakuun lopussa Madridissa vietetään kansainvälistä jazz-festivaalia.

Halvat hinnat ja hyvää ruokaa

EU-maassa, Espanjassa, käytetään Suomen tapaan euroja, joten valuutanvaihdosta ei tarvitse huolehtia. Suomen elinkustannuksiin verrattuna Madridissa on edullisemmat hinnat. Kaupunki on oivallinen valinta hyvän ruoan ystäville, sillä erityisesti ulkona syöminen tulee halvemmaksi kuin Suomessa. Kaupungissa on myös tapana syödä ravintoloissa useammin kuin Suomessa.

Hyvä julkinen liikenne ja paljon majoitusvaihtoehtoja

Madrid-Barajasin lentokentältä pääsee keskustaan helposti metrolla, bussilla tai junalla. Metrolinja 8 lähtee terminaaleista 1 ja 3. Viidentoista minuutin matkalle tulee hintaa noin 5 €. Useat bussilinjat kulkevat kentältä eri puolille kaupunkia. Pysäkit ovat terminaalien 1, 3 ja 4 edessä. Matka bussilla keskustaan kestää 40 minuuttia ja lippu maksaa noin 5 €. Juna kaupunkiin lähtee terminaalista 4. Matka kestää 10 - 15 minuuttia ja lipun hinta on noin 4,50 €. Edullista majoitusvaihtoehtoa etsiville Madridista löytyy hostelleja alkaen noin 12 € /yö. Mukavampaa majoitusta kaipaaville Madridissa on kolmen tai useamman tähden hotelleja, joiden hinnat alkavat noin 80 € /yö.

Julkinen liikenne on edullinen ja helppo tapa liikkua Madridissa. Kertalipulle jää hintaa noin 1,50 € ja päivälippuja saa ostettua edullisesti. 10-kerran lippuja saa noin 12 € hintaan. Muihin Euroopan suurkaupunkeihin verrattaessa taksilla liikkuminen on Madridissa melko halpaa. Taksi tulee kuitenkin kalliimmaksi kuin julkisilla kulkuneuvoilla matkustaminen.