Lennot - New York

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän New York

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän New York NYC), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän New York löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

New York travel tips

Haukkaa oma palasi Isosta Omenasta

Yli kahdeksan miljoonan asukkaan New Yorkia on mahdoton kuvailla, se on koettava. Metropolista löydät tuoreimmat trendit, puhutuimmat ravintolat ja kohutuimmat klubit. Samaan urbaanin sykkeen ohella Manhattanilla on rauhallisia puistoja, intiimejä kuppiloita ja vanhan ajan patinaa huokuvia pikkupuoteja. New Yorkista löytyy jokaiselle jotain, se on varma.
 

Joka päivä on juhlapäivä

Paras aika matkustaa New Yorkiin on: aina! Miljoonakaupungissa on tekemistä, kokemista ja näkemistä ympäri vuoden: uudenvuoden aatto Times Squarella, kiinalainen uusivuosi helmikuussa, maaliskuinen St. Patrickin päivän paraati, itsenäisyyspäivä, Mercedes Benz -muotiviikot syyskuussa ovat vain muutama esimerkki. Lisäksi kaupunginosien omat karnevaalit ja huippuluokan musiikki-, draama- ja elokuvafestivaalit vetävät matkailijoita kaupunkiin ympäri vuoden. 

Amerikan itärannikon ilmasto saattaa yllättää suomalaisen tuttuudellaan. Talvikuukausina kaupunki saa valkoisen lumipeitteen ja lämpötila laskee miinukselle. Kesät ovat hieman Suomen kesää kuumempia. Kun varaudut säihin sopivalla vaatetuksella, pääset kokemaan eri vuodenaikojen tarjoamat mahdollisuudet. 

Muistettavaa ennen matkaa

Pohjois-Amerikkaan matkustava tarvitsee sähköisen matkustusluvan eli ESTA:n, joka hankitaan ja maksetaan kätevästi verkossa. ESTA on syytä hankkia jo hyvissä ajoin, mutta viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. 

Muista pakata matkaan adapteri sähkölaitteille ja latureille, sillä amerikkalaisen töpselin malli poikkeaa suomalaisesta. New Yorkin ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa jätetään tarjoilijalle juomaraha, joka on ravintolassa noin 20 prosenttia laskun loppusummasta. Juomista ja pienistä kahvilaostoksista tippiä jätetään noin dollarin verran juomaa kohden. Kaupoissa ja ravintoloissa hinnat esitetään useimmiten ilman arvonlisäveroa, vero lisätään hintaan kassalla. Alkoholi- ja tupakkalait ovat Suomen vastaavia tiukemmat.

Käytännön vinkkejä paikan päällä liikkumiseen

Pääset New Yorkin lentokentiltä keskustaan joko julkisilla kulkuvälineillä tai tv-sarjoistakin tutuilla keltaisilla takseilla (John F. Kennedy -kentältä Manhattanille noin $52). JFK:lta liikennöi AirTrain Howard Beachin metroasemalle, josta metromatka Manhattanille kestää noin 40-75 minuuttia. Myös useat bussilinjat yhdistävät lentoaseman metroon. Express-bussilla pääset suoraan Manhattanille, Hudson Valleyyn ja Long Islandille. 

Newarkin lentoasemalta niin juna- kuin bussiyhteys Manhattanille kestää noin puoli tuntia. Myös LaGuardian kentältä on suora bussilinja Manhattanille. Taksimatka keskustaan on LaGuardianilta edullisempi kuin muilta kentiltä, sillä se on jonkin verran lähempänä kaupungin keskustaa.

Suurkaupungissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista voit valita budjettiisi sopivimman. Hostelliyöpymisestä maksat noin 34 dollarista ylöspäin henkilöä kohden, hotelliyön hinta voi helposti nosta noin 200 dollariin huoneelta.

Liikkuminen New Yorkissa onnistuu helposti paitsi kävellen, myös taksilla. Taksi on helppo tilata kadulta "lennosta" ja matkat ovat edullisia, paikalliset käyttävätkin taksia usein. Metrolla tai bussilla liikkuminen voi ruuhka-aikaan olla taksia nopeampaa ja julkinen liikenne on yleisesti ottaen taksia huomattavasti edullisempi.