Lennot - Kööpenhamina

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Kööpenhamina

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Kööpenhamina CPH), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Kööpenhamina löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Kööpenhamina travel tips

Kööpenhamina - pohjoismainen metropoli Själlandin saarella

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina sijaitsee Juutinrauman ja Ison-Beltin salmien väliin jäävällä Själlandin saarella. Merellinen kaupunki vetää puoleensa niin huippu-urheilun ja kulttuurin ystäviä kuin eloisaa yöelämää ja hyvää ruokaa arvostavia lomamatkailijoita. 

Leuto meri-ilmasto

Tanskan ilmasto on leuto ja vuodenaikojen vaihtelut pieniä Suomeen verrattuna. Kööpenhamina onkin oiva matkakohde ympäri vuoden. Musiikin ystävien kannattaa suunnitella matkansa heinäkuuksi, jolloin vietetään kymmenpäiväistä Kööpenhaminan jazzfestivaalia. Myös vappu ja uusivuosi kuluvat railakkaasti juhlien. Yksi Euroopan suurimmista ulkoilmafestivaaleista, Roskilde, järjestetään lyhyehkön matkan päässä kaupungista kesäisin. 

Tärppejä matkan suunnitteluun

Kööpenhaminan hintataso on Suomen luokkaa eli suhteellisen korkea. Tanskassa on käytössä Tanskan kruunu (DKK). Kortilla maksaminen on Tanskassa yleistä ja edullista. Myös pienet ostokset voi yleensä maksaa kortilla. 

Suomen kansalainen ei tarvitse muita matkustusasiakirjoja matkustaessaan Tanskaan kuin passin tai henkilökortin. Rokotesuosituksiin sisältyvät MPR-, kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotteet, jotka kuuluvat Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan. 

Kymmenen kilometriä keskustaan

Kastrupissa sijaitsevalta Kööpenhaminan lentokentältä on vajaan kymmenen kilometrin matka keskustaan. Paikallisjuna, InterCity-juna ja metrolinja 2 taittavat matkan noin 15 minuutissa. Myös bussilinja 5A liikennöi lentoaseman ja keskustan välistä reittiä. Yhdensuuntainen lippu edellä mainittuihin kulkuneuvoihin maksaa noin viisi euroa. Taksi on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto maksaen vajaat 40 euroa.

Kööpenhaminassa on varsin kattava julkisen liikenteen verkosto ja etenkin metroliikenne on viime vuosina kehittynyt huomattavasti. Turisteille on suunniteltu omia matkalippuja, joita voi tiedustella nimillä "Copehagen Card" ja "CityCard". Turisteille suunnitelluilla korteilla voi niiden voimassaoloaikana (24-72 tuntia) matkustaa rajattomasti julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Lisäksi kortilla saa vapaan sisäänpääsyn kymmeniin museoihin sekä alennuksia muun muassa ravintoloihin, nähtävyyksiin ja esityksiin. Kortin voi ostaa lentoasemalta, rautatieasemalta, turistitoimistosta ja useista hotelleista. 

Kööpenhaminan pyöräilyteiden verkosto on erinomainen, joten polkupyörän vuokraamista kannattaa harkita. Ydinkeskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin voi tutustua myös kävellen.

Kööpenhaminassa on runsaasti eri hintaisia majoitusvaihtoehtoja hostelleista viiden tähden hotelleihin. Halvimmatkin hostellit ovat tosin melko kalliita. Edullisimmillaan yöpaikan löytää hostellin makuusalista, jolloin yöhinnat lähtevät noin reilusta 20 eurosta ylöspäin.

Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Tanska