idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Saksalaista elämäniloa parhaimmillaan

München on jokaisen olutkulttuurista ja jalkapallosta kiinnostuneen toivematkakohde, mutta myös taiteesta, museoista ja muodista innostuneet viihtyvät monipuolisia elämyksiä tarjoavassa kaupungissa.

Huippusesonkina syksy

Münchenin ilmasto on talvisin Suomeen verrattuna melko leuto, kesäisin jopa helteinen. Vuotuinen lämpötila vaihtelee välillä keskimäärin -4 ja +35 celsiusasteen välillä. Kaupungissa riittää näkemistä ja tekemistä vuoden ympäri, mutta matkailusesongin huippu osuu syksyyn. Syyskuun puolivälissä kaupungissa järjestetään yli kaksiviikkoinen Oktoberfest, joka on riemukas ylistys kunnon oluelle ja hyvälle ruualle. Oktoberfestiin kuuluu olennaisena osana myös perinneasuihin pukeutuminen, joka miesten osalta tarkoittaa nahkahousuja ja hattua, naisten osalta maalaisromanttista dirndl-mekkoa. Jos kaupungissa malttaa viipyä vielä hetkisen Oktoberfestin päättymisen jälkeen, pääsee seuraamaan 3.10. vietettävän Saksojen yhdistymisen päivän juhlallisuuksia.

Hyvä tietää matkaa suunnitellessa

München on hintatasoltaan yksi Saksan kalleimmista kaupungeista, mutta elinkustannukset ovat silti hieman Suomea halvemmat. Sesonki vaikuttaa hintoihin runsaasti. Jos haluaa vierailla kaupungissa Oktoberfestin aikaan, matkaa on syytä ryhtyä suunnittelemaan hyvissä ajoin. Lentoliput ja majoitus kannattaa varata ja varmistaa jo kauan ennen matkaa, koska olutfestivaalin aikaan kaupunki suorastaan pursuaa turisteja. 

Sujuvaa joukkoliikennettä, hintavaa majoitusta

Liikkuminen Münchenissä on helppoa ja sujuvaa. Joutuisimmin paikasta toiseen pääsee hyödyntämällä kattavaa joukkoliikenneverkostoa. Kaupungissa on peräti kaksi metrolinjaa, maanalainen U-bahn ja maan päällä kulkeva S-bahn, sekä raitiovaunuja ja busseja. Paljon paikasta toiseen liikkuvan matkailijan kannattaa hankkia julkisiin liikennevälineisiin päivälippu, joka maksaa vähän alle seitsemän euroa. Kertalipun hinta on noin 2,70 euroa. Toki myös taksiin voi turvautua, mutta taksilla ajelu on verrattain kallista. 

Lentoasemalta on varsin hyvät liikenneyhteydet kaupungin keskustaan. Esimerkiksi lentokenttäbussilla pääsee keskustaan noin 45 minuutissa. Lentokentälle liikennöivät myös metrolinjat S1 ja S8, joilla pääsee kätevästi päärautatieasemalle ja Ostbahnhofille. Taksilla matka lentoasemalta keskustaan vie noin 40 minuuttia ja maksaa noin 50 euroa. 

Hotellien hintataso on korkea, keskimäärin noin 100 euroa yöltä. Kalleimmillaan majoituksen hinnat ovat Oktoberfestin aikaan. Halvempia majoitusratkaisuja tarjoavat kaupungin monet viihtyisät hostellit, joista yösijan voi edullisimmillaan saada vain 15 eurolla.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - München
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - München
  • Etäisyys: 2013 km