Lennot - Dublin

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Dublin

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Dublin (DUB), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Dublin löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Dublin travel tips

Sympaattinen Dublin on täynnä elämäniloa

Miellyttävä ja kodikas Dublin tarjoaa jokaiselle jotaikin. Erityisesti kirjallisuuden ja tumman oluen ystävät löytävät kaupungista etsimänsä. Vilkas ja eläväinen Dublin tarjoaa runsaasti kahviloita, aitoja irkkupubeja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia ympäri vuoden. 

Paras matkustusaika ja nähtävyydet

Miedon ja kostean meri-ilmaston ansiosta Dubliniin voi matkustaa ympäri vuoden. Lämpötilaerot vuodenaikojen välillä ovat pieniä, mikä tarkoittaa sitä, että syksy, talvi ja kevät ovat lämpimämpiä kuin Suomessa. Kesällä lämpötilat pysyttelevät mietoina ja helteet ovat poikkeuksellisia. Irlantiin ei siis kannata suunnata aurinkolomalle. 

Dublinissa järjestetään runsaasti vuotuisia tapahtumia. Irlannin kuuluisinta vihreän päivän juhlaa St. Patrick´s Dayta vietetään 17. maaliskuuta. Syksyllä Dublin tarjoaa matkustajille mahdollisuuden päästä mukaan Dublin Fringe -festivaaleille, joissa nähdän tanssi-, taide-, teatteri- ja musiikkiesityksiä. Lisäksi syys-lokakuussa järjestetään Dublinin teatterifestivaali, joka on yksi suurimmista ja vanhimmista teatterifestivaaleista Euroopassa.

Dublinissa sijaitsee myös Euroopan suurin panimo, Guinness Storehouse, jossa pääsee seuraamaan tumman oluen valmistusta ja maistelemaan eri oluita. Mikäli viikinkiaika kiinnostaa, niin Dublin Viking Adventure tarjoaa unohtumattoman elämyksen. 

Korkea hintataso

Dublinissa on suhteellisen korkea hintataso eikä se ole juurikaan Helsinkiä edullisempi. Tupakkatuotteet ovat hieman kalliimpia kuin Suomessa. Kansallismuseoihin on vapaapääsy. Tarvittaessa saat lisää hyviä vinkkejä St. Andrew´s:n kirkolla sijaitsevasta Dublinin pääturisti-infosta. 
 

Majoitus ja liikkuminen Dublinissa

Yöpyminen hostellin makuusalissa maksaa alk. n. 12€/yö ja yöpyminen B&B-tyyppisessä majoituksessa alkaen noin 45€/huone/yö. Kolmen tai useamman tähden hotellit maksavat noin 70€/yö.

Lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta. Keskustaan pääsee edullisimmin paikallisbussilinjoilla 16, 41 ja 102. Vaihtoehtoisesti voi myös kokeilla Aircoach-expressbussilinjaa, joka ajaa 15 minuutin välein keskustaan. Yhdensuuntainen lippu maksaa noin 9€ ja meno-paluu noin 15€. Matkan kesto on noin 30 minuuttia. Nopein vaihtoehto keskustaan on Airlink 747-linja, jonka yhdensuuntainen lippu maksaa noin 6€ ja meno-paluu noin 10€. Taksi on huomattavasti kalliimpi matkustusmuoto kuin julkinen liikenne.

Etäisyydet kaupungin keskustan alueella ovat käveltävissä. Julkinen liikenne pitää sisällään kattavan bussien ja raitiovaunujen verkoston. Kertalippu maksaa noin 2,20€ ja lyhyen matkan lippu alle kolmelle pysäkinvälille noin 1,50€. Toinen vaihtoehto on ostaa ladattava "Leap card" -matkakortti, jonka avulla voit säästää hieman lippujen hinnoissa.