Lennot - Milano

Milano travel tips

Milanon satumaa

Pohjois-Italian Lombardin maakunnassa sijaitseva Milano on vehreine metsineen ja vuolaine jokineen kaunis paikka viettää rentouttava, rauhallinen ja luonnonläheinen loma. Milano sopii erinomaisesti muodin, historian ja kulttuurin ystäville. Italialaisesta arkkitehtuuristakin kiinnostuneille on luvassa silmänruokaa. Taiteesta kiinnostuneillekin kaupungilla on paljon tarjottavana, onhan se monen taiteilijan teosten kotipaikka. Castellon linnassa pääsee tutustumaan Micheangelon Pietaan, veistokseen jota taiteilija viimeisteli vielä muutamia päiviä ennen kuolemaansa. 
 

Valoa vuoden ympäri!

Milanossa säät ovat kauniit vuoden ympäri. Joskin elo- ja heinäkuussa on kenties liiankin lämmintä helteisiin tottumattomalle. Kevään puolella paikan päällä vietetään kulttuuriviikkoa, jonka aikana museoihin voi tutustua ilmaiseksi. Keski-kesän juhlan aikana kaupat, teatterit ja ravintolat ovat auki yötä päivää. Muodista kiinnostuneiden kannattaa ottaa selvää erilaisista muotitapahtumista, joita huippusuunnittelijat järjestävät kaupungissa säännöllisesti. Jalkapallo-fanit suuntaavat kaupunkiin pelien aikaan. 

Muodin ja museoiden kaupunki

Italian muoti-pääkaupunkina Milano sopii täydellisesti lomakohteeksi muodista kiinnostuneille. Myös kulttuuri-ihmisille on nähtävänä katedraaleja ja museoita, kuten Pinacoteca di Brera ja Castello Sforzesco. Ostoksille kannattaa suunnata esimerkiksi ostoskortteli quadrilatero della modaan.

Ruokailun suhteen edullista on lounastaa paikallisten suosimilla alueilla, sillä Milano on Italian kallein kaupunki ja Suomeenkin verrattuna suhteellisen hintava. Turistien suosimat ravintolat ovat lisäksi hinta/laatu-suhteeltaan heikkoja.

Milanoon saavuttaessa

Malpensan lentoaseman terminaali 1:n tasolta 1 pääsee keskustaan junalla 45 minuuttissa. Terminaaleista 1 ja 2 lähtevä bussi matkaa kaupunkiin noin viisi minuuttia kauemmin. Taksilla matkustettaessa matka kestää tunnin verran. Taksitolpat sijaitsevat terminaaleissa 1 ja 2.

Linaten letokentältä pääsee keskustaan bussilinjoilla 73 ja X73 tai taksilla. Taksitolpan paikantaa saapuvien aulan uloskäynnin numero 5 edestä. Taksi maksaa alkaen noin 40 euroa.

Bergamon lentoasemalta matka keskustaan kestää junalla noin tunnin. Autostradale-, Zani-, Viaggi- ja Orio-bussilinjat vievät suoraan Milanoon noin tunnissa. Taksin hinta on alkaen noin 100 €.

Yöpymisvaihtoehtoja on kaupungissa runsaasti; Edullisin vaihtoehto ovat B& B:t ja hostellit. Useamman tähden hotellit tuppaavat olemaan kalliita.

Halvin ja nopein vaihtoehto liikkumiseen kaupungin alueella on metro. Paljon liikkuvalle 24-tunnin lippu on suositeltava hankinta. Taksit sen sijaan ovat hitaampia ja kalliimpia kuin joukkoliikenne.