München - olutta ja jalkapalloa

München on kuuluisa jalkapallosta ja oluestaan. Suomalaiset matkustavat Etelä-Saksan merkittävimpään kaupunkiin monesta syystä - oluen ja pallopelien lisäksi Münchenin olemukseen kuuluu kaunis arkkitehtuuri ja rikas historia. Juuri Münchenin monipuolisuus hurmaa kaupungissa kävijän ja houkuttelee vierailemaan uudelleenkin.

...

Kaljaa ja potkupalloa

Münchenissä on tekemistä koko vuoden ympäri taidenäyttelyistä konsertteihin ja jalkapalloturnauksiin. Talvet ovat leutoja ja elohopea laskeekin kylmimmillään muutamaan pakkasasteeseen. Talvet ovat kuitenkin usein pimeitä ja kolkkoja, ja tunnelma on kaupungissa ehdottomasti viihtyisämpi toukokuusta lokakuuhun. Kesät ovat Suomeen verrattuna kuumia, joskus lämpötila voi pysytellä yli 35 celsiusasteessa pitkiäkin ajanjaksoja. 

Suomalaiset jalkapalloturistit matkaavat kaupunkiin katsomaan pääasiassa hyvin menestyneen Bayern Münchenin pelejä. Olutkulttuuri kulminoituu vuosittain järjestettävillä Oktoberfesteilla. Lokakuuhun viittaavasta nimestään huolimatta Oktoberfest-juhlallisuudet aloitetaan jo syyskuun puolessa välissä. Tapahtuma kerää vuosittain miljoonia kävijöitä. Lisäksi 3. lokakuuta on tärkeä kansallinen juhlapäivä, jolloin juhlitaan Saksojen yhdistymistä. 

...

Saksalaisella mittapuulla kallis

München on yksi Saksan kalleimmista kaupungeista, jos ei jopa kallein. Siitä huolimatta hintataso on kohtuullisen edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Kannattaa kuitenkin huomioida, että majoituksen hinnat nousevat suositun Oktoberfestin aikaan. 
...

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Lufthansan lentokenttäbussi liikennöi lentoaseman ja keskustan väliä. Matka keskustaan taittuu noin 45 minuutissa. Myös metrolinjoilla S1 sekä S8 pääsee keskustaan päärautatieasemalle sekä Ostbahnhofille. Taksilla matka keskustaan kestää noin 40 minuuttia. Taksimatkan hinnaksi tulee noin 50 euroa.

Edullisinta majoitusta saa hostelleista, joissa makuupaikka maksaa halvimmillaan noin 15 eurolla yöltä. Hotellit ovat suhteellisen kalliita. Keskimäärin hotellihuoneen hinta yöltä on 100 euroa. Oktoberfestin aikaan majoituksen hinnat nousevat entisestään. Sen lisäksi tapahtuman aikaan lähes kaikki majoituspaikat ovat täynnä, joten on hyvä tehdä varaus ajoissa huoneen tai makuupaikan saamisen varmistamiseksi. 

München on suuri kaupunki, jota ei pysty näkemään kokonaan jalkaisin liikkumalla. Kaupungissa liikennöivät sekä maanalainen metro, eli U-bahn, kuin myös maan päällä kulkeva metro, joka tunnetaan nimellä S-bahn. Näiden lisäksi Münchenissä pääsee kulkemaan raitiovaunuilla ja busseilla. Julkisen liikenteen päivälippujen hinnat alkavat noin 6,20 eurosta ja kertalippujen hinnat noin 2,70 eurosta. Taksit ovat huomattavasti kalliimpia, eivätkä aina läheskään yhtä nopeita.

...