Lennot - Budapest

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Budapest

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Budapest BUD), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Budapest löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Budapest travel tips

Täydellinen kaupunkiloma Tonavan helmessä

Tonava-joen varrella sijaitseva Budapest on tunnettu jylhästä historiallisesta arkkitehtuuristaan, elävästä kaupunkikulttuuristaan sekä kuumista kylpylöistään. Hostoriallisemman Budan ja nykyaikaisemman Pestin alueisiin jakautuva kaupunki on monipuolinen matkakohde koko perheelle. 

Taidetapahtumia keväästä loppusyksyyn

Miellyttävin matkustusaika Budapestiin on raikkaasta keväästä aina leutoon loppusyksyyn asti. Huomaa kuitenkin, että heinä- ja elokuu ovat kaupungissa toisinaan hyvinkin helteisiä. Eteläisemmän sijaintinsa vuoksi talvet ovat Suomeen verrattuna lyhyempiä ja lämpimämpiä.

Kultturirikkaassa kaupungissa järjestetään vaihtuvien taidenäyttelyiden ja yksittäisten musiikkitapahtumien ohella useita vuotuisia tapahtumia. Budapestin kevään käynnistää maalis-huhtikuussa kaksiviikkoinen kulttuurifestivaali Budapesti Tavaszi Fesztivál. Elokuinen Sziget-festivaali tunnetaan yhtenä Euroopan suurimmista kevyen musiikin ulkoilmatapahtumista, ja elokuun 20. päivä vietettävää kansallispäivää juhlitaan Budapestissa näyttävin menoin ja ilotulituksin. Loppusyksyn kävijä voi nauttia lokakuussa järjestettävästä kaksiviikkoisesta Cafe Budapest -festivaalista, joka täyttää kaupungin nykytaiteella.

Edullinen aikamatka Euroopan historiaan

Suomen hintoihin verrattuna Budapestia voi kutsua huomattavan edulliseksi kaupungiksi. Unkarin rahayksikkö on forintti. Kunnon lounaan saa noin 1500 forintilla ja olut maksaa keskimäärin 300 forinttia.

Budapest on suuri kaupunki, mutta historiallisessa ydinkeskustassa nähtävyyksiä on helppo kiertää kävellenkin. Hyvät kävelykengät kannattaa pakata mukaan tai hankkia paikan päältä. Myös polkupyörän vuokraaminen on helppoa ja halpaa.

Kaupunki tarjoaa poikkeuksellisen hyvät puitteet Euroopan historiasta kiinnostuneelle turistille, joten kannattaa rohkeasti kierrellä Váci-kadun turistiloukkoja pidemmälle ja tutustua niin läntisen Budan kuin itäisen Pestinkin puolelle.
 

Junalla nopeasti lentokentältä keskustaan

Nopein yhteys Budapestin lentokentältä keskustan Nyugatin asemalle on noin 620 forinttia maksava Express-juna, jolla matka taittuu noin 25 minuutissa. Bussilinjalla 200E matkaan kuluu noin 50 minuuttia, lipun hinta on noin 350-450 forinttia. Taksit ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, taksimatkalle tulee hintaa noin 6500 forinttia.

Julkisen liikenteen kertalippu maksaa suunnilleen 450, tai ennakkoon ostettuna noin 350 forinttia. Lauttalippu kustantaa noin 750 forinttia. Turistin kannattaa harkita noin 1650 forintin hintaisen päivälipun tai noin 3000 forinttia kustantavan kymmenen kerran sarjalipun hankintaa. Hyvä vaihtoehto on myös Budapest Card, joka toimii paitsi matkalippuna, myös pääsylippuna moniin museoihin ja nähtävyyksiin. 

Majoituksen löytäminen on helppoa, sillä vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti eri hintaluokissa. Edullisimpien hostellihuoneiden hinnat alkavat noin 2500 forintista, ja kolmen tai useamman tähden hotellihuoneen saa yhdeksi yöksi noin 6000 forintilla.

Yleisimmät yhteydet alk. Budapest
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Unkari