Lennot Oulu - Düsseldorf

Useful information about the flight Oulu - Düsseldorf

Düsseldorf yllättää monipuolisuudellaan

Düsseldorf on saksalainen kaupunki vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Se tarjoaa tekemistä monipuolisesti koko perheelle. Düsseldorfiin voi tutustua mihin aikaan vuodesta tahansa. 

Ilmastoltaan leuto Düsseldorf on toimiva lomakohde koko vuoden

Düsseldorfin ilmasto on Suomen ilmastoa leudompi. Kesät ovat lämpimämpiä ja ne kestävät pidempään. Talvet ovat noin kaksi kuukautta lyhyempiä kuin Suomessa eikä elohopea putoa nollan alapuolelle läheskään yhtä tiheään. Düsseldorfin vanhakaupunki on näkemisen arvoinen sekä kesäillan hämärässä että joulun tunnelmissa. Shoippailijaa houkuttelee kaupungin suosituin ostoskatu Königsallee. Düsseldorfissa, kuten koko Saksassa, juhlitaan laskiaismaanantaita. Silloin kaupungin valtaa näyttävä kulkue. Marraskuun puolesta välistä alkaen juhlitaan vuotuista karnevaalia. Kesällä kohokohta ovat Kirmes -fesivaalit, joita vietetään heinäkuussa. 

Tärkeää tietää ennen matkaa

Düsseldorf on yksi Saksan suurimmista kaupungeista. Se kuuluu Euroopan Unioniin, joten erillisiä viisumeita sinne matkustavilta Suomen kansalaisilta ei vaadita. Sama pätee rokotuksiin.

Majoitusta varatessa kannattaa ottaa huomioon, että hotellien hinnat nousevat suurten juhlien ja tapahtumien aikaan.

Saapuminen Düsseldorfiin, liikkuminen ja yöpyminen

Düsseldorfin lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä päärautatieasemalta. Metrojunalinjat S7 ja S11 ajavat keskustaan noin 15 minuuttissa. Keskustaan voi ottaa myös bussin tai taksin, mutta matka kestää hieman kauemmin ja maksaa enemmän. Taksihinnat lentoasemalta keskustaan alkavat noin 25 eurosta, joten julkisen liikenteen suosiminen kannattaa, jos matkan lentoasemalta keskustaan haluaa taittaa edullisesti. 

Turisteille on myytävänä niin sanottu DüsseldorfCard, jolla voi kulkea kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Kortilla saa lisäksi myös alennusta tietyistä museoista ja nähtävyyksistä. Düsseldorfiin voi tutustua myös jalkaisin, sillä kantakaupungin alue ei ole uuvuttavan kokoinen. Etenkin kaunis vanhakaupunki on kävelykierroksen arvoinen, samoin kuin suosittu ostoskatu 'Königsallee'. 

Düsseldorfissa on tarjolla monen tasoista majoitusta. Hostellit ovat halvimpia, mutta eivät aina välttämättä niin hyvätasoisia. Hotelleja löytyy joka lähtöön aina edullisista kahden tähden hotelleista kalliimpiin kolmen ja useamman tähden hotelleihin. Valinnanvaraa siis löytyy. Hieman kauempana keskustasta hotellitkin ovat halvempia. Kannattaa muistaa, että juhlien, karnevaalien ja festivaalien aikaan majoituksen hinnat nousevat. Jos kaupunkiin matkustaa juuri näinä aikoina, täytyy yöpymisbudjettiin varata hieman ylimääräistä. Hotellit voivat myös täyttyä nopeammin, joten sesonkiaikaan matkustettaessa tulee varautua varaamaan majoitus ajoissa.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Düsseldorf

Cheapest outbound flight from 144,87 €
Etäisyys 1856 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Düsseldorf (DUS)
Kohdemaa Saksa