Zürich ihastuttaa

Sveitsin Zürich on ihanteellinen kohde niin luonnon ystävälle kuin vaikka laskettelusta kiinnostuneille. Se on kaunis kaupunki vuorten keskellä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että hintataso on korkea niin majoituksen kuin yleisten elinkustannustenkin kohdalla. Sveitsi on saavuttanut suuren suosion suomalaisten matkaajien keskuudessa. Sinne kannattaa matkustaa yksin, puolison kanssa, kaveriporukalla tai vaikka perheen kesken.

...

Paras matkustusaika, nähtävää ja tekemistä

Zürichiin kannattaa matkustaa ympäri vuoden. Kesät ovat kaupungissa lämpimämpiä ja talvet leudompia kuin Suomessa. 

Huhtikuussa käynnistyy Zürichin kesäsesonki, joka alkaa keskiaikaisella Sechseläuten -juhlalla. Elokuussa kaupungin nuoriso juhlii Streetparadea eli vuotuista teknofestivaalia. Syyskuussa paikkansa saa Knabenschiessen, joka on perinteinen kansanjuhla.

Zürichissä on runsaasti varsinkin talviurheilumahdollisuuksia, joten se sopii oivallisesti matkakohteeksi liikunnallisille ihmisille. Alpit tarjoavat suuriakin haasteita jopa kokeneille laskettelijoille ja lumilautailijoille. Monet matkatoimistot järjestävät erikseen matkoja, joissa keskitytään talviurheiluun.  

...

Vinkkejä Zürichiin

Zürich on monikielinen kaupunki, jossa puhutaan laajalti sveitsin saksan lisäksi myös ranskaa, saksaa ja englantia. Turisti pärjää millä tahansa näistä kielistä, koska paikalliset puhuvat yleensä ainakin jonkin verran jokaista näistä kielistä. Sveitsi on tunnettu kalliina maana, eikä Zürich tee poikkeusta. Osa hinnoista on suunnilleen samaa tasoa Suomen kanssa, kun taas jotkut hinnat ovat jopa kalliimpia.

...

Hyppää raitiolinja kympin kyytiin

Raitiovaunulinja numero 10 ajaa säännöllisesti lentoasemalta Zürichin päärautatieasemalle, josta pääsee jatkamaan eri puolille kaupunkia. Kaupunkiin on myös bussiyhteys. Taksillakin pääsee. Taksimatkan hinta on alkaen noin 70 CHF. 

Zürichissä on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, mutta edullisia majoituspaikkoja on vaikea löytää. Hostellit maksavat noin 40 CHF yöltä henkilöä kohden. Hotellien hinnat alkavat noin 80 CHF yöltä. B&B -paikkoja Zürichissä ei juurikaan ole, kuten ei muitakaan todella edullisia vaihtoehtoja.

Julkinen liikenne on Zürichissä huomattavasti taksia edullisempi matkustusmuoto. Turisteille on suunniteltu erillinen ZürichCard. Se on julkisen liikenteen matkalippu, jolla saa alennusta myös useista museoista ja nähtävyyksistä. Zürichin keskustan alue on kuitenkin pieni, joten liikkuminen onnistuu myös jalkaisin tai polkupyörällä. Polkupyöriä voi vuokrata pyöriä vuokraavista liikkeistä.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Lentoa koskevat tiedot Turku - Zürich
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Zürich
  • Etäisyys: 1700 km
Suositut lentoreitit