Lennot - Barcelona

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Barcelona

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Barcelona BCN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Barcelona löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Barcelona travel tips

Aurinkoinen Barcelona kutsuu nauttimaan espanjalaisesta kaupunkielämästä

Koillis-Espanjan rannikolla sijaitseva Barcelona on todellinen Välimeren helmi. Lukemattomat historialliset nähtävyydet, kaupungin kauniit rakennukset sekä upeat ravintolat kansainvälisine tunnelmineen hurmaavat matkailijat aitoudellaan.

Barcelona tarjoaa upean ranta- ja kaupunkilomakokemuksen samassa paketissa!

Barcelona toivottaa vierailijat tervetulleiksi ympäri vuoden. Suosittu rantakohde nauttii sesonkiajasta aina keväästä loppukesään. Syys-lokakuun tullen välimerellinen ilmasto saattaa tuoda sadepilvet kaupungin ylle, mutta syksysäät pysyvät kuitenkin melko pitkään nautinnollisen lämpimiä. Talven lämpötilat pyörivät 5-10 celsiusasteen tietämillä.

Vuoden tärkeimmät juhlapäivät tuovat oman säväyksensä kaupungissa vierailulle. Tammikuun 6. päivä vietettävä ”Dia de los Reyes“, eli kolmen viisaan miehen päivä, on tärkeimpiä joulunajan juhlia Espanjassa. Barcelonassa päästään juhlatunnelmaan 7.-13. helmikuuta vietettävillä Karnevaaleilla, ja kesäajan vastaava juhla on elokuinen Gracian kaupunginosassa järjestettävä katujuhla ”Fiesta major de Gràcia“. Syyskuun 11. päivä vietetään Katalonian itsehallintoalueen itsenäisyyspäivää (La Diada de Catalunya).

Loma Barcelonassa sisältää paikallisia herkkuja ja upeaa merellistä tunnelmaa

Barcelonalaiseen baariin tai ravintolaan piipahtaessa kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja. Pikkunälkään sopii erinomaisesti ”Pan Tomaca con Jamón Serrano“, leipä herkullisella ilmakuivatulla kinkulla. Herkkusuille sopii ”Crema Catalana“, joka on katalonialaisten oma versio klassisesta paahtovanukkaasta.

Ravintoloissa syöminen on Barcelonassa yleensä huomattavasti Suomea edullisempaa. Baarissa tilattavan oluen hinta liikkuu 4-5 euron välillä. 

Kaupungissa taksilla kulkeminen on suhteellisen edullista, mutta ruuhka-aikoina kulku saattaa olla hyvinkin takkuista. Barcelonan vanhaan kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tutustua jalan. Julkisen liikenteen 10-matkan lipun hinta on noin 12 euroa ja kertalippu maksaa noin 3 euroa. Turistien kannattaa tutustua ”Barcelona Card”-alennuskorttiin, jolla saa etuja julkisen liikenteen ohella myös museoihin ja muihin nähtävyyksiin. 

Vilkas ja eläväinen kaupunki tuo mukanaa myös taskuvarkaita, joten Barcelonassa liikuessa on syytä olla tarkkana omaisuudestaan. Suurin osa Barcelonan paikallisesta väestöstä puhuu espanjan sijaan katalaania. Espanja toimii alueen toisena virallisena kielenä.

Majoitus ja matkat lentokentän ja kaupungin välillä

Kaupunkiin saavuttaessa kulku lentokentältä Barcelonan keskustaan sujuu mutkattomasti. El Pratin lentoaseman etäisyys keskustasta on noin 15 kilometriä ja Aerobus-linjoilla (A1 ja A2) pääsee suoraan Plaça de Catalunyalle. Matkan kesto on puoli tuntia ja lipun hinta noin 6 euroa. Lentokentältä on myös junayhteys keskustaan. Taksikyyti maksaa noin 20-35 euroa.

Barcelonassa on runsaasti eri tasoisia hostelleja ja hotelleja. Hostellien hinnat lähtevät noin 15 eurosta - ne ovat hotelleja huomattavasti edullisempia, joissa yöpyminen vuodenajasta riippuen maksaa noin 40-100 euroa yöltä.

Yleisimmät yhteydet alk. Barcelona
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Espanja