Värikäs eurooppalaisten rantakaupunkien helmi

Barcelona on paitsi yksi Espanjan suosituimmista ja suurimmista kaupungeista myös Katalonian pääkaupunki. Merenrantakaupunkiin matkaava saakin kaksi Barcelonaa yhden hinnalla: Barcelonassa puhutaan espanjan lisäksi myös katalaania ja siellä kohtaavat urbaani kaupunkikulttuuri ja aurinkorannat.

...

Ihanteelliset sääolosuhteet ja suurkaupungin hulinaa

Barcelona on varsin ihanteellinen kohde pitkän viikonlopun tai pidemmänkin loman viettoon. Kaupunki tarjoaa suurkaupungin vilinää, herkullista ruokaa ja juomaa, ostosmahdollisuuksia, historiaa ja nähtävyyksiä jokaiseen makuun. Näiden lisäksi Barcelonassa on myös kaunis rantaviiva auringonpalvojille ja rantafiilistä kaipaaville. Barcelona suosii ilmastonsa puolesta matkailijaa läpi vuoden. Kevät ja kesä ovat sesonkiaikaa ja siksi jonoihin suosituimpien nähtävyyksien sisäänkäynneille on syytä varautua, samoin kuin helteisiin. Talvella lämpötila on keskimäärin noin 10 asteen kieppeillä.

Espanjassa juhlitaan tammikuun kuudentena päivänä "Dia de los Reyes" juhlaa, joka on joulunajan tärkeimpiä juhlia Espanjassa. 7.-13. Helmikuuta Barcelona täyttyy karnevaalihumusta koko kaupungin liittyessä vuotuiseen juhlaan. Elokuussa Gracian kaupunginosassa vietetään katujuhlaa "Fiesta major de Gràciaa" ja 11. syyskuuta koko Katalonia juhlii itsenäisyyspäiväänsä "La Diada de Catalunyaa“.

...

Nähtävää, tehtävää ja koettavaa rantakaupungin tyyliin

Barcelona tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja shoppailuun. Kaupungista löytyy ostoskatuja kevyemmällä budjetilla matkaavalle, mutta myös merkkiliikkeitä runsaammin varoin matkaan lähteneelle.

Kulinaristit nauttivat rantakaupungin herkullisesta tarjonnasta. Paikallisista erikoisuuksista ainakin "Pan Tomaca con Jamón Serrano" on herkku, jota kannattaa maistaa. Palan painikkeeksi sille sopii lasillinen hyvää, paikallista punaviiniä ja jälkiruoaksi "Crema Catalana", joka on katalonialainen versio Crème Brûléestä.

Barcelona on hieman Helsinkiä edullisempi kaupunki. Olut maksaa viitisen euroa ja ulkona syöminen on yleensä edullisempaa kuin Suomessa. Barcelonassa on runsaasti nähtävää, muun muassa Gaudin Sagrada Familia kirkko, jota edelleen rakennetaan. La Ramblan tuntumassa sijaitseva Barrio Goticon vanha kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde.

Barcelonassa on runsaasti taskuvarkaita ja siihen on syytä varautua ennalta. Kadulla kulkiessa riittää, että pitää silmänsä auki ja passit sekä isommat setelit hotellin tallelokerossa. 

...

Helppojen yhteyksien suurkaupunki

El Pratin lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta. Aerobus-linjat A1 ja A2 ajavat säännöllisin väliajoin Plaça de Catalunyalle, lippu matkalle maksaa noin kuusi euroa ja matkassa kestää puolisen tuntia. Kentältä pääsee keskustaan myös junayhteydellä. Taksimatka kentältä keskustaan kustantaa noin 20-35 euroa.

Barcelona tarjoaa kaupunkiin saapuvalle runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Halvimpia ovat hostellit, joissa yöpymishinnat lähtevät noin 15 eurosta henkeä ja yötä kohden jaetussa makuusalissa. Hotellit ovat huomattavasti kalliimpia: sesongista, tähtiluokituksesta ja sijainnista riippuen hotelliyö maksaa noin 40 - 100 euroa.

Taksi Barcelonassa on Suomea edullisempi likkumismuoto, mutta julkinen liikenne on silti suositeltavampi vaihtoehto, sillä se on ruuhkaisessa kaupungissa usein myös nopeampi kulkuväline. Julkisen liikenteen alennuskortti "Barcelona Card" käy myös moniin nähtävyyksiin ja on suunniteltu erityisesti turisteille. Monet etäisyydet kaupungin sisällä ovat myös käveltävissä. 

...