idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Mukavaa ja helppoa kaupunkilomaa Tallinnassa

Tallinna on monelle suomalaiselle tuttu kaupunki, jonne matkustetaan nauttimaan ostoksista, ravintoloista, kulttuurista ja eloisan kaupungin tunnelmasta. Tallinnassa on jotain jokaiselle. Vanhankaupungin kapeilla kujilla voi aistia historiallisen tunnelman. Keskustan myymälät ja putiikit tarjoavat tuotteita merkkivaatteista paikallisiin herkkuihin.

Milloin Tallinnassa kannattaa vierailla?

Tallinna sopii matkakohteeksi ympäri vuoden. Matkalaukkua pakatessa on hyvä huomioida, että syksyllä, talvella ja keväällä sää on monesti tuulinen ja sateinen. Erilaiset tapahtumat ja juhlat tarjoavat matkailijalle mielenkiintoista tekemistä. Marraskuun lopusta tammikuun alkuun vanhassakaupungissa pidetään historiallista joulumarkettia. 30. tammikuuta - 8. helmikuuta järjestetään barokkimusiikin festivaali MustonenFest. Simple Session, Euroopan johtava BMX- ja skeitti-kilpailu pidetään Tallinnassa helmikuussa. Musiikin ystäviä houkuttelee 25. - 28. maaliskuuta järjestettävä Tallinn Music Week, jossa esiintyy yli 200 paikallista ja kansainvälisesti tunnettua artistia ja bändiä. Jazzkaar, balttian suurin vuotuinen jazz-tapahtuma, järjestetään huhtikuun 17. - 26. päivä.

Edullinen ja monipuolinen matkakohde

Vanhankaupungin lisäksi Tallinnassa on muutakin mielenkiintoista nähtävää. Esimerkiksi modernin taiteen museo Kumu on loistava kohde taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille. Tallinnasta käsin on helppo lähteä tutustumaan myös Eestin muihin kaupunkeihin ja paikkakuntiin, sillä kulkuyhteydet kaupungista ovat hyvät. 

Tallinnassa elinkustannukset ovat Suomea matalammalla tasolla. Syöminen ravintolassa sekä elintarvikkeet ja kulutustuotteet maksavat noin 40 % Suomen keskimääräistä hintatasoa vähemmän.  

Kulkeminen ja majoitus Tallinnassa

Tallinnasta löytyy kaupungin kokoon nähden runsas valikoima majoitusmahdollisuuksia. Suosittuja majoituskohteita ovat kylpylä- ja spahotellit, joissa voi viettää esimerkiksi rentouttavan viikonlopun kylpyläpalveluista nauttien. Edullisimman majoituksen tarjoavat hostellit, joissa yöpyminen maksaa alkaen noin 8 euroa yöltä. Hotellissa kahden hengen huoneen hinta yötä kohden on alkaen noin 30 euroa.

Kaupungissa linja-autot ja raitiovaunut liikennöivät säännöllisesti klo 6-24 välillä. Kertalipun saa ostettua ennakkoon kioskista noin yhden euron hintaan. Liikennevälineestä kuskilta ostettuna kertalipun hinta on noin 1,6 euroa. Tallinnan keskustassa välimatkat ovat lyhyitä, joten alueella on helppoa liikkua kävellen. Vanhassakaupungissa ei ole julkista liikennettä ja alueella autolla liikkuminen on pääsääntöisesti kielletty. Taksilla kulkeminen Tallinnassa on Suomea edullisempaa, joskin huomattavasti joukkoliikennettä kalliimpaa. Taksien hinta on syytä tarkistaa kuljettajalta ennen matkaan lähtöä.

Tallinnan lentoasema sijaitsee noin neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka kentältä kaupunkiin ei siis ole pitkä. Matka taittuu verkkaisesti sekä julkisen liikenteen kulkuvälineillä että taksilla - molemmilla kohtuulliseen hintaan, joskin joukkoliikenne on huomattavasti taksia edullisempi matkustusmuoto. Tallinnan joukkoliikenteen bussilinjat 2 ja 65 liikennöivät kentältä kaupunkiin, numero 2 kuljettaa Mõiguun ja keskustaan ja numero 65 Lasnamäeen. Bussilipun voi ostaa kuskilta noin 1,60€ hintaan. Bussipysäkki sijaitsee saapuvien terminaalin edustalla maantasolla. Taksiyritykset Tulika Takso, Tallink Takso ja Tulika Business päivystävät lentoaseman taksitolpalla.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Tallinna
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Tallinna
  • Etäisyys: 188 km
Suositut lentoreitit