Lennot Turku - Amsterdam

Useful information about the flight Turku - Amsterdam

Suvaitsevainen ja värikäs pääkaupunki kanavien varrella

Amsterdam on kaupunki, joka ei nuku. Hollannin eli Alankomaiden pääkaupunki tarjoaa viihdykettä vierailijalle erittäin laajalla skaalalla. Kaupungista löytyy runsaan historia- ja kulttuuritarjonnan lisäksi myös kevyempää viihdettä moneen makuun.

Historiaa ja kulttuuria boheemissa ympäristössä

Amsterdamiin matkustetaan läpi vuoden ja kaupunkiin pääsee tutustumaan jo läheisen sijaintinsakin vuoksi helposti. Talvella sää on usein kostea ja sateinen.

Amsterdamin kulttuuri- ja tapahtumatarjonta on runsasta. Huhtikuun 27. päivä eri puolilla Hollantia juhlitaan Koningsdagia eli kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää. Juhlat siirtyvät edeltävälle päivälle, mikäli juhlapäivä osuu sunnuntaille. Heti Koningsdagin juhlien jälkeen, toukokuun alussa, maassa juhlitaan Bevrijdingsdagia eli maan vapautumista Natsi-Saksan miehityksestä.

Amsterdam on värikäs, kulttuurillisesti ja historiallisesti rikas mutta myös sopivan boheemi kaupunki, jossa välimatkat ovat lyhyitä ja keskustassa pääsee liikkumaan helposti jalkaisin. Kaupunkia kiertävät kanavat, joten kaupungin tunnelmaan on mahdollista päästä kiinni myös vesiteitse. Amsterdamin museotarjonta on erittäin laaja, kaupungista löytyy yli 50 museota. 

Amsterdam on tunnettu myös suvaitsevaisuudestaan, josta maalle tunnusomaisena esimerkkinä voidaan mainita katujen varsilla sijaitsevat lukuisat kannabiskahvilat sekä kaupungissa sijaitseva ”punaisten lyhtyjen alue”.

Alankomaiden mielenkiintoiset makumaailmat

Alankomaihin matkustavan EU-kansalaisen ei tarvitse huolehtia viisumista eikä valuutanvaihdosta. Rokotteissa riittää, että perusrokotteet ovat voimassa. Asianmukaiseen varovaisuuteen taskuvarkaiden suhteen on syytä varautua niin kuin muissakin suurkaupungeissa. Hollannissa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Elinkustannukset Amsterdamissa ovat hieman Helsinkiä edullisemmat. Majoittuminen ja ruokailu Amsterdamin keskustan ulkopuolella on edullisempaa kuin aivan turistisessa ydinkeskustassa. Amsterdamissa on suositeltavaa tutustua entisten siirtomaiden, Indonesian, Surinamin ja Alankomaiden Antillien makumaailmoihin, joihin kaupunki tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. 

Helposti saavutettava Amsterdam

Amsterdamin Schipholin kansainväliseltä lentokentältä on suora junayhteys kaupungin keskustaan. Matka kestää noin 15 minuuttia ja maksaa noin neljä euroa. Junayhteyden lisäksi keskustaan pääsee bussilinjalla 197, joka ajaa Leidsepleiniin noin 35 minuutissa. 

Lisäksi päärautatieaseman takana on tarjolla useita, ilmaisia lauttayhteyksiä eri suuntiin Amsterdamia. 
Taksilla matkustaminen Amsterdamissa on kohtalaisen kallista. Taksikyyti lentokentältä keskustaan maksaa noin 50 euroa. Jos käytät siirtymiin taksia, sovi hinta kuljettajan kanssa aina ennen kuin astut kyytiin välttyäksesi yllättävän korkeilta matkakustannuksilta.

Päivälippu julkiseen liikenteeseen on taksia reilusti edullisempi vaihtoehto ja kustantaa noin kahdeksan euroa. Kaupunki on kuitenkin suhteellisen pieni ja valtaosa etäisyyksissä on saavutettavissa kävellen.

Majoitukseen Amsterdam tarjoaa runsaasti eri kukkaroille sopivia vaihtoehtoja, mutta halvimmatkin vaihtoehdot ovat melko kalliita. Hostelliyöpymisen lähtöhinnat alkavat noin 20 eurosta ja hotellimajoitus noin 45 eurosta ylöspäin.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Amsterdam
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Amsterdam
  • Etäisyys: 1405 km