Lennot Oulu - Barcelona

Useful information about the flight Oulu - Barcelona

Katalonialainen kaupunki Välimeren rannalla

Katalonialainen Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki. Kuuluisat hiekkarannat, monipuolinen ja vaikuttava arkkitehtuuri sekä vilkas yöelämä ovat houkutelleet suomalaisia lomamatkailijoita kaupunkiin jo vuosikymmenien ajan. 

Koe Barcelonan kauneus! 

Barcelona on ympärivuotinen lomakohde, mutta varsinaista sesonkiaikaa ovat kevät ja kesä. Syys- ja lokakuu voivat olla hyvinkin sateisia, mutta silti leudompia kuin Suomessa. Talven lämpötilat ovat noin viiden ja kymmenen celsiusasteen välimaastossa. 

Kaupunki on tunnettu ympärivuotisista juhlistaan. Tammikuun 6. päivä vietetään Dia de los Reyes -juhlaa, joka on Espanjassa yksi joulunajan tärkeimpiä juhlia. 7. - 13. Helmikuuta kaupungit kadut täyttää viikon mittainen karnevaali. Elokuussa järjestettävä Fiesta major de Gràcia on Gracian kaupunginosassa vietettävä suuri katujuhla. 11. Syyskuuta puolestaan vietetään La Diada de Catalunyaa, eli Katalonian itsenäisyyspäivää. Juhlaa riittää siis vuoden ympäri! 

Helsinkiä edullisempi!

Barcelona on hintatasoltaan hieman Helsinkiä edullisempi. Olut maksaa keskimäärin noin 4 tai 5 euroa, ja ulkona syöminen on yleensä huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa.

Kaupungissa kannattaa pitää silmät auki taskuvarkaiden varalta, sillä turistien suosimalla alueella liikkuu paljon näpistelijöitä. Barcelona on Katalonian pääkaupunki, ja suurin osa paikallisista puhuu espanjan lisäksi katalaania. Espanja on alueen toinen virallinen kieli. Pan Tomaca con Jamón Serrano, eli leipä ja kinkku on tyypillinen paikallinen välipala. Crema Catalana, eli katalonialainen versio Crème Brûléestä, on alueen suosituimpia jälkiruokia.

Kulkuyhteydet, yöpyminen ja julkinen liikenne

El Pratin lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Aerobus-linjat A1 ja A2 ajavat säännöllisin väliajoin Plaça de Catalunyalle. Bussilippu maksaa noin 6 euroa, ja matka kestää noin puoli tuntia. El Pratin lentokentältä on myös junayhteys keskustaan. Taksimatkalle tulee hintaa noin 20-35 euroa.

Taksilla liikkuminen on kaupungissa suhteellisen edullista, mutta etenkin ruuhka-aikoina hidasta. Kauniiseen vanhaankaupunkiin kannattaa tutustua jalkaisin. Yhdensuuntainen lippu julkiseen liikenteeseen maksaa noin 3 euroa. 10-matkan lippu maksaa noin 12 euroa. Barcelona Card -niminen matkakortti toimii julkisen liikenteen lisäksi alennuskorttina useisiin museoihin ja nähtävyyksiin.

Barcelonassa on runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Näistä halvimpia ovat hostellit, joissa yöpyminen maksaa alkaen noin 15 euroa yöltä. Hotellit ovat hostelleja huomattavasti kalliimpia, ja vuodenajasta ja sijainnista riippuen hotelliyö maksaa noin 40-100 euroa per yö.