Lennot Turku - Istanbul

Useful information about the flight Turku - Istanbul

Istanbul - vanha ja värikäs kauppakaupunki

Kauppareitin varrelle syntynyt historiallinen Istanbul houkuttelee vielä tänäkin päivänä toreille ja kauppakaduille tinkimään. Veden ympäröimä metropoli sijaitsee Euroopan ja Aasian mantereiden yhtymäkohdassa, ja sen elämänmenossa näkyvät voimakkaasti eri kulttuurien vaikutukset niin arkkitehtuurissa, ruokakulttuurissa, musiikissa kuin tuotevalikoimassakin. 
 

Kesä hellii lämmöllä

Paras aika matkustaa Istanbuliin on toukokuusta lokakuuhun. Keskikesä suosii helteiden ystäviä, talvella puolestaan voi olla melko kylmä sää, luntakin nähdään kaupungissa aika ajoin. Joulun ja uudenvuoden aikaan kaupunki on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa, sillä sää on usein pohjoisia leveysasteita leudompi.  

Ajankohdaltaan vaihtelevan ramadanin päättyessä on Id al-Fitr-juhlan aika, tämä on yksi islamilaisen kalenterin kohokohdista. Toukokuun 19. päivänä kaupungissa vietetään puolestaan Atatürkin päivää. 29. lokakuuta on kansallinen tasavallan päivä, jota juhlitaan Turkissa maan laajuisesti.

Ostoksia kaupungin toreilla ja palatsien lumoa 

Matkustaminen onnistuu ilman viisumia lomamatkasi kestäessä alle 90 päivää. Suositeltavaa on, että rokotukset a-hepatiittia, kurkkumätää ja jäykkäkouristusta vastaan ovat voimassa matkalle lähdettäessä. 

Kaupungin torit ovat suosittuja ostospaikkoja niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Ostoksia tehdessä kannattaa paikalliseen tapaan tinkiä, sillä tuotteet ovat usein ylihinnoiteltuja. Suosittuja tuliaisiksi ostettuja tuotteita ovat erilaiset paikalliset käsityöt ja mausteet.

Yleinen hintataso Istanbulissa on Suomea huokeampi, varsinkin ulkona syöminen on edullisempaa. Suosittuja turkkilaisia ruokia ovat esimerkiksi kebabit ja dönerit. Turkkilainen tee ja kahvi ovat myös maistamisen arvoisia.

Tunnettuja nähtävyyksiä kaupungissa ovat Suuri Basaari, Galatan torni, Topkapin palatsi, Taksimin aukio, Hagia Sofia ja Sininen moskeija.

Lentokentältä keskustaan 

Atatürkin lentokentältä keskustaan Aksarayn asemalle pääset metrolinjalla M1. Matka maksaa noin neljä liiraa ja kestää suunnilleen 45 minuuttia. Taksimin aukiolle pääset HAVATAS-shuttle bussilla noin 11 liiran hintaan. Taksim-aukiolta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille kaupunkia. Taksilla matka maksaa suunilleen 60 liiraa. 

Kaupungin sisällä liikkuminen sujuu edullisesti niin metrolla, raitiovaunulla, bussilla, metrobussilla, minibussilla kuin lautoillakin. Ladattavalla Istanbulkartilla matkanteko on edullisinta. Taksi on kalliimpi matkustusvaihtoehto, mutta huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Kaupunginosan sisällä on suositeltavaa liikkua kävellen värikkäitä julkisivuja ihastellen, sillä liikenneruuhkien vuoksi matka-ajat voivat julkisilla joskus olla verrattain pitkiä.

Kaupungissa on majoitusvaihtoehtoja hostelleista hotelleihin. Hotelliyötä halvempi Bed & Breakfast- tai hostelliyö maksaa edullisimmillaan noin 30 liiraa. Suosituimpia majoitusalueita ovat kuuluisista nähtävyyksistä tunnetut kaupunginosat Sultanahmet ja Eminönü. Varsinkin nuorten suosiossa on Beyoğlun kaupunginosa, joka on yöelämältään vilkkainta aluetta.