Keskisuuri rannikkokaupunki

Kokkola on Suomen länsirannikolla Vaasasta pohjoiseen ja Oulusta etelään sijaitseva kaupunki.

Kokkola, ruotsiksi Karleby, on kaksikielistä aluetta, vaikkakin valtaosa väestöstä puhuu äidinkielenään suomea. 1800-luvulla Kokkola oli tunnettu eritoten laivanrakennuksesta, tervan viennistä ja nopeasta vaurastumisesta.

...

Milloin matkustaa

Kokkolassa on tekemistä ympärivuotisesti. Helmikuun lopussa järjestetään vuotuinen harmonikkamusiikin festivaali nimeltä Kokkolan Talviharmonikka. Heinäkuussa järjestettävä Kokkola Cup puolestaan on Suomen toiseksi suurin juniorien jalkapalloturnaus. Elokuun loppuun sijoittuva Venetsialaiset-nimellä kulkeva tapahtuma on paikallinen mökki- ja veneilykauden päätösjuhla. Valosomisteista tunnettu juhla perustuu etäisesti Venetsian karnevaaleihin ja saa niistä nimensä.

...

Dyynejä ja merellisyyttä

Kokkolan lähiympäristössä on useita erilaisia luonnonsuojelualueita. Retkeilijää odottavat niin hiekkadyynit, erilaiset suot, kuin klassisenkaunis merenrantakin. Merellisyyttä rakastavien kannattaa erityisesti vierailla Tankarin majakalla.

Kokkola on tunnettu myös arkkitehtuuristaan. Carl Ludvig Engelin suunnittelema Raatihuone sijaitsee Mannerheiminaukion laidalla. Vuonna 1696 rakennettu Kokkolan pedagogio on eräs kaupungin rakennustaiteellisia kohokohtia. Kokkolan puinen vanhakaupunki, Neristan, on kaunis ja historiallinen alue.

...

Yöpyminen ja yleiset kulkuyhteydet kentältä Kokkolaan

Kokkolan lentoasema sijaitsee Kruunupyyssä noin 19 kilometrin päässä keskustasta. Kokkolan Aluetaksi Oy operoi bussiyhteyttä lentokentältä kaupunkiin. Yhdensuuntainen bussimatka maksaa noin 20 euroa. Alle 12-vuotiaille lapsille bussilippu on ilmainen.

Taksiyhtiöt Kokkolan taksiliikenne Oy, City Taxi Jeppis ja Kokkolan Aluetaksi Oy liikennöivät matkaosuutta lentokentältä kaupunkiin. Taksi kannattaa varata etukäteen, mikäli haluaa varmistaa kyydin. Taksien hinnat ovat korkeat, mutta jaettaessa useamman henkilön kesken kohtuulliset. Lentokentällä on myös autonvuokrauspalvelu.

Kahden hengen hotellihuoneen saa yöksi edullisimmillaan noin 70 eurolla. Majoituksen hinnat saattavat nousta viikonloppuisin ja sesonkiaikaan. Kesällä edullisin yöpymisvaihtoehto on majoittua leirintäalueelle kaupungin läheisyyteen. Kokkola on pienikokoinen kaupunki, jossa suurin osa etäisyyksistä on käveltävissä.

Kokkolan kaupungin joukkoliikenne koostuu bussilinjoista 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8. Bussilinjoja liikennöi Antti Kangas Oy, ja kertaliput maksavat aikuiselle alkaen 3,30 euroa maksimissaan kuuden kilometrin mittaiselle matkalle. Bussilipun hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Lapset matkustavat bussilla puoleen hintaan. Busseihin on myös saatavilla 44- ja 22-matkan kortteja. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi vaihtoehto.

...