Lennot Rovaniemi - Gdansk

Useful information about the flight Rovaniemi - Gdansk

Gdansk - kompakti kaupunkikohde upeilla hiekkarannoilla

Gdansk on perinteikäs satamakaupunki Puolassa. Gdansk muodostaa naapurikaupunkien Gdynian ja Sopotin kanssa tiiviin kulttuurin ja kaupankäynnin keskittymän Itämeren rannalle. Yli tuhat vuotta vanha Gdansk on tunnettu lukuisista viihtyisistä katukahviloista, pitkistä hiekkarannoista, sekä edullisesta hintatasosta. Satama-aleueen värikkäät hansatalot ja vanhan kaupungin kujat muodostavat erikoislaatuisen yhdistelmän vanhaa ja uutta arkkitehtuuria. Gdanskista on myös erityisen helppo tehdä päiväretkiä niin sisämaahan kuin merellekin. 

Paras aika kokea satamakaupungin kauneus

Parasmatkustusaika Gdanskiin on toukokuusta lokakuuhun, jolloin alueen ilmasto on miellyttävä ja lämmin. Varsinainen rantakausi kestää kesäkuusta syyskuuhun. Pääsiäisenä puolestaan järjestetään näyttäviä pääsiäiskulkueita. Kesäkuussa kaupungin kadut täyttää viisipäiväinen katuteatteriesityksiä sisältävä kaupunkifestivaali 'Feta'. Heinäkuun lopussa ja elokuussa järjestetään kolmiviikkoinen Dominikaanimarketti ulkoilmatapahtuma. Puolan suurimpaan ulkoilmatapahtumaan kuuluu ilotulituksia, paraateja, konsertteja, urheilukilpailuja, sekä teatteriesityksiä. Dominikaanimarketti tuo kaupunkiin myös perinteisiä markkinakojuja, ja tapahtumassa vierailee noin 70 000 päivittäistä kävijää. Syksyllä loka-marraskuussa järjestetään Jazz Jantar -niminen kolmiviikkoinen Jazzmusiikki-festivaali. 

Huomioitavaa ennen matkalle lähtöä

Gdanskissa elinkustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa. Maksuvaluuttana toimii Puolan zloty, jonka lyhenne on PLN. Valuutan kurssi vaihtelee, joten se kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 25 Puolan zlotya, olut noin 7 PLN, ja limonadi noin 4 PLN. Alkoholin nauttiminen julkisesti on kielletty.

Eräs paikallinen maukas ruokaerikoisuus on nimeltään pirog, tai pirozhki. Kyseiset suolaiset tai makeat täytetyt taikinataskut ovat oiva esimerkki puolalaisista perinneherkuista, joihin on Gdanskissa oivallinen tilaisuus tutustua. 
 

Vinkkejä yöpymiseen ja kaupungissa liikkumiseen 

Airport shuttle -bussilinja kulkee suoraan Gdanskin lentokentältä keskustaan. Bussilippu maksaa noin 9,90 PLN, ja matkassa kestää noin puolisen tuntia. Shuttle-bussia edullisempi vaihtoehto on bussilinja 210, jonka lipun hinta on noin 3 PLN automaatista ostettuna. Matkassa kestää 30 - 40 minuuttia.

Lentokentältä on bussilinjojen lisäksi PKM-junayhteys Gdansk Wrzeszcz -asemalle. Lippu PKM-junaan maksaa noin 3,50 PLN, ja matka kestää noin 22 minuuttia. Wrzeszcz:n asemalla on mahdollista vaihtaa metrolinjaan SKM, joka ajaa päärautatieasemalle noin kymmenessä minuutissa. Taksi on kallis vaihtoehto matkalle lentokentältä keskustaan, vaikkakin taksilla matkustaminen on Puolassa huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Lentokenttä-keskusta matka taksilla maksaa noin 60 PLN.

Gdanskissa on useita majoitusvaihtoehtoja, hostellimajoituksen useamman hengen dormissa saa edullisimmillaan alkaen noin 40 Puolan zlotylla per yö. Kolmen ja useamman tähden hotellit maksavat alkaen noin 180 PLN henkilöltä per yö. Useamman hengen oma-asunnot maksavat noin 380 PLN yöltä. Gdanskin paikallisliikenne on edullinen. Siihen kuuluu SKM-niminen metro, PKM-lähijuna, bussi, raitiovaunu ja kesäisin lauttaliikenne. Kertalippu ilman vaihtoa maksaa 3 PLN. Tunnin voimassaoleva lippu vaihto-oikeudella maksaa noin 3,60 PLN. Päivälippu puolestaan maksaa noin 12 PLN. Varaathan aina tasarahan lippua ostaessasi, sillä vaihtorahaa ei yleisesti anneta takaisin. Lauttaliput maksavat noin 10 PLN. Taksin alkutaksa on noin 7-8 PLN, ja ajetut kilometrit maksavat noin 2,50 PLN. Nähtävyyksiä on helppoa kierrellä myös jalkaisin.


Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Gdansk

Cheapest outbound flight from 90,23 €
Etäisyys 1413 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Gdansk (GDN)
Kohdemaa Puola
Alternative routes to Puola
Alternative flights to Gdansk
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price