Lennot Helsinki - Jyväskylä

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Jyväskylä

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Jyväskylä (JYV), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Jyväskylä. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Jyväskylä

Vireä yliopistokaupunki vehreän luonnon keskellä

Jyväskylä tunnetaan kauniista järvimaisemista ja monipuolisista liikuntamahdollisuuksista. Tämä Keski-Suomen merkittävin kaupunki on myös vilkas kulttuuri- ja yliopistokaupunki. Asukkaita siellä on opiskelijat mukaan lukien yli satatuhatta.

Kansa saapuu katsomaan rallia ja musiikkifestareita

Musiikkijuhlat ja kulttuuritapahtumat ovat kaupungissa yleisiä. Heinäkuun alussa vietetään Jyväskylän kesää, joka vie kävijänsä tunnelmasta toiseen esimerkiksi tanssin ja teatterin keinoin. Esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista ja ulkomaisista taiteilijoista. SuomiPop -festarit keräävät esiintymislavalleen maan tunnetuimpia kärkinimiä.

Jyväskylässä järjestetään runsaasti erilaisia urheilutapahtumia. Heinäkuun lopulla alkaa Päijännepurjehdus ja heinä-elokuun vaihteessa Neste Oil Rally. Se on eräs Pohjoismaiden suurimmista yleisötapahtumista. Kuntoilijoiden ja ammattiurheilijoiden harrastusmahdollisuudet ovat muutenkin erittäin laajat ympäri vuoden. JYP on tunnettu paikallinen jääkiekkoseura.

Jyväskylän lähistöllä sijaitsevat Laajavuoren, Riihivuoren ja Häkärinteen hiihtokeskukset. Retkiluistelukin on suosittu talviharrastus. Liikuntareittejä on alueella moneen lähtöön. Monipuoliset luontopolut risteilevät kaupungin lähimaastossa. Melontareitit ja lukemattomat uimapaikat ovat vesiurheilijoiden mieleen.

Puistojen ja kulttuurin kaupunki

Kaupungin kulttuuritarjontaa edustavat Jyväskylän kaupunginteatteri ja harrastelijateatterina toimiva Jyväskylän Huoneteatteri. Musiikkielämyksiä tarjoaa Jyväskylä Big Band. Museoita on moneen makuun, kuten Suomen Ilmavoimamuseo, Jyväskylän taidemuseo ja Alvar Aalto -museo. Alvar Aallon tuotantoa voi silmäillä kaupungin katukuvassakin. Eräs tunnetuimmista Aallon suunnittelemista alueista on Seminaarinmäen kampus. Puutarhan ystävien ja sisustajien suosikkikohde on mittava Viherlandia. Sonaatin opiskelijaravintoloissa on edullista ruokailla. 

Keskustassa liikkuu kävellen tai polkupyörällä

Lentokentältä Jyväskylän kaupunkiin on noin 22 kilometriä. Keskustaan ei ole säännöllistä bussikuljetusta. Osa pitkänmatkan bussilinjoista pysähtyy kuitenkin lentokentällä, niiden aikataulut kannattaa tarkistaa Matkahuollon nettisivuilta. Taksit päivystävät saapuvien aulan edessä, lentoasemalla on myös autonvuokrauspalveluja.

Jyväskylässä ei ole paljoakaan low budget-majoitusta. Hotelliyö kahdelle hengelle alkaa noin 70 eurosta. Varsinkin tapahtumien aikaan majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Jyväskylän pääkatu on keskustan Kauppakatu. Keskustan lyhyet välimatkat pystyy liikkumaan kävellen. Bussit ovat ainoat julkisen liikenteen kulkuvälineet. Kaupungin joukkoliikenteessä​ on käytössä Waltti-lippujärjestelmä, eli ladattava matkakortti. Liput on hinnoiteltu vyöhykkeiden mukaan. Aikuisten kertalipun hinta alkaa noin 3 eurosta. Myös polkupyörä on kätevä liikkumismuoto kaupungissa. Sillä pääsee ajelemaan vaikkapa Jyväsjärven rantaa kiertävää rantaraittia.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Jyväskylä

Outbound and return from 203,99 €
Lennon kesto min.. 00:50 / max.. 02:05
Paluulennon kesto min.. 00:45/ max.. 01:55
Etäisyys 235 km
Lentoa/viikko 23
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Jyväskylä (JYV)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Jyväskylä
Flight destinations with a similar price