Lennot - Riika

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Riika

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Riika (RIX), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Riika löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Riika travel tips

Riika - Baltian monipuolinen kaupunki

Riika on Latvian pääkaupunki sekä Baltian suurin kaupunki. Riika sijaitsee Itämeren rannalla ja olikin aikoinaan sijaintinsa ansiosta tärkeä kauppapaikka keskiajalla. Riikan kaupunkikuvaa määrittää neuvostoaikaisen ja jugend-tyylisen arkkitehtuurin ja upean keskiaikaisen vanhankaupungin kohtaaminen. Riika on loistava matkakohde viikonloppulomalle, se ei ole kaukana Suomesta ja tekemistä ja nähtävää riittää sopivasti viikonlopun ajaksi. Kaupunki tarjoaa nähtävyyksiä, kulttuuria, ostosmahdollisuuksia sekä paikallisia ruokaelämyksiä.

Kesäaika on täynnä tapahtumia

Paras ajankohta matkustaa Riikaan on vuoden lämpimämpi puolisko toukokuusta lokakuuhun. Pohjoisena rannikkokaupunkina Riika on talvisin kylmä, vaikkakin Suomeen verrattuna keskilämpötila on hieman leudompi. Myös kaupungin tapahtumat keskittyvät kesäaikaan. Esimerkiksi toukokuussa juostaan Riikan marathon ja keskiaikainen "Maija Grafs" -festivaali tuo kaupunkiin keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita näyttelijöitä. Oluen ystäville järjestetään toukokuun lopussa Latvian olut-festivaalit. 23.-24. kesäkuuta vietetään keskikesän juhlaa "Jani", johon kuuluvat myös juhannustulet.

Päiväretkiä ja edullista eloa

Suunnittele päiväretki Itämerenrannalle. Esimerkiksi Jurmala on viehättävä kohde, jossa pääsee myös uimaan. Paikallisjunalla matka kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin 2 euroa. Riikassa pärjää hyvin englannin ja venäjän kielellä. Alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla on kiellettyä. Lisäksi rokotus punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta vastaan on suositeltava punkkialueilla liikkuville.

Elinkustannukset Riikassa ovat kauttaaltaan noin 40 - 50% alhaisemmat kuin Helsingissä. Esimerkiksi lounas maksaa noin 3-6 euroa, illallinen noin 5-9 euroa. Olut maksaa noin 2-3 euroa ja limut noin euron verran. Tutustu myös suureen markkinahalliin keskustassa, jossa on hyvät ja edulliset ostosmahdollisuudet.

Kulkuyhteydet ja majoitus 

Lentokentältä kaupunkiin ajavat bussilinja 22, minibussilinja 222, sekä linja 241, joiden matka-aika on noin 30-40 minuuttia. Matkalipun hinta on kuskilta ostettuna noin 2 euroa, ennakkoon hieman edullisempi. Taksi on kalliimpi vaihtoehto, hinta on noin 11-15 euroa ja matka-aika keskustaan on noin 15 minuuttia.

Kaupungissa on paljon majoitusvaihtoehtoja, etenkin vanhankaupungin läheisyydestä. Hostelleissa vuodepaikkojen hinnat ovat alkaen noin 6 euroa/yö. Kolmen tähden hotellissa yöpyminen kustantaa alkaen noin 20 euroa/yö.

"Rigas Satiksme" tarjoaa hyvän ja kattavan julkisen liikenteen. Verkostoon kuuluvat erilaiset bussilinjat ja raitiovaunu. Kertalipun hinta kuljettajalta ostettaessa on noin 2 euroa; ennakkoon kertalippu maksaa noin 1,15 euroa. 10-matkan lippu maksaa noin 10,90 euroa ja päivälippu 24h noin 5 euroa sekä 3-päivän lippu noin 10 euroa. Taksien hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa. Lisäksi pyöriä voi vuokrata ympäri kaupunkia. Vanhassakaupungissa liikkuu kuitenkin parhaiten jalkaisin.