Lennot Vaasa - Alicante

Useful information about the flight Vaasa - Alicante

Lomailua Espanjan auringon alla

Espanjan länsirannikolla, välimeren rannalla sijaitsevassa Alicantessa on aitoa espanjalaista tunnelmaa. Vanha satamakaupunki antaa mahdollisuuden nauttia rantaelämästä kuuman auringon alla ja maistella illan tullen perinteisiä espanjalaisia herkkuja, kuten sangriaa ja paellaa, Alicanten viihtyisillä pikkukaduilla. Tutustu myös kaupungin monipuolisiin shoppailumahdollisuuksiin sekä kiehtovaan historialliseen arkkitehtuuriin. 

Tapahtumia ja rantaelämää

Alicanten kesät ovat kuumia ja matkailijoiden huippusesonki ajoittuu kuumimpaan heinä-elokuuhun. Keväällä ja syksyllä on viileämpää, mutta suomalaisessa mittakaavassa kuitenkin edelleen lämmintä.

Kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia. Kesän alkua juhlitaan näyttävästi Johannes Evankelistan kunniaksi 20.-24. kesäkuuta. 21.-24. huhtikuuta puolestaan eletään uudelleen kristittyjen ja arabien välinen taistelu 1100-luvulta. Tapahtuma on erityisesti historiasta kiinnostuneille merkittävä. 

Löytöjä ulkoilmamarkkinoilta

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Espanjaan, joten passi on riittävä matkustusasiakirja ja tarvittavat rokotukset voit tarkistaa omalta terveysasemaltasi. Ruuhkaisissa nähtävyyskohteissa ja asemilla kannattaa varoa taskuvarkaita, muuten Alicante on melko turvallinen lomakohde. Sesonkiaikaan rauhallisempia uimarantoja kannattaa etsiä keskustan ulkopuolella. Hintataso on yleisesti alhaisempi kuin Suomessa, hyviä löytöjä voi tehdä erityisesti ulkoilmamarkkinoilla. Hintataso ravintolassa on melko edullinen, ruoka-annos maksaa noin 8 euroa, olut noin 3 euroa ja limu noin 1,5 euroa.

Liikkuminen ja majoitus matkakohteessa

Alicanten lentoasemalta pääset helposti keskustaan "Airport bussilla" noin 20 minuutissa, matkan hinta on noin 3,70 euroa. Paikallisbussit lähtevät terminaalirakennuksen läheisyydestä Alicanteen, Benidormiin, Torreviejaan ja Murciaan. Taksin hinta keskustaan on noin 25 euroa. 

Kaupungissa on tarjolla eritasoista majoitusta melko edulliseen hintaan. Hostellit maksavat alkaen noin 15 euroa/yö jaetussa huoneessa, hotellihuoneen keskimääräinen hinta on noin 40 euroa/henkilö/yö. 

Alicanten julkinen liikenne on kattava ja edullinen. Yhden vyöhykkeen kertalipun hinta on noin 1,35 euroa. Uudelleen ladattava 10-matkan lippu puolestaan maksaa noin 7,60 euroa, itse kortin hinta on 2 euroa. Taksi on kalliimpi ja monesti hitaampi vaihtoehto liikkumiseen kuin bussi. Alicanten keskustan alue on pieni ja siellä on kätevä liikkua myös jalkaisin. Alicanten edustalla sijaitseva Tabarcan saari on mainio retkikohde, jonne pääset helposti laivalla Alicanten satamasta.

Alicanten lentoasemaa käyttävät myös turistit, jotka suuntaavat Alicanten läheisiin kohteisiin, kuten Benidormiin, Torreviejaan ja muihin Costa Blancan kohteisiin.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Alicante
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Alicante
  • Etäisyys: 3139 km