Lennot Vaasa - Dublin

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Vaasa määränpäähän Dublin

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Vaasa (VAA) määränpäähän Dublin (DUB), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Dublin. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Vaasa - Dublin

Kaupunkiloma vihreällä saarella

Dublin toivottaa matkailijat sydämellisesti tervetulleiksi mihin vuodenaikaan tahansa. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus auttaa nauttimaan kaupungin tunnelmasta. Siihen auttaa myös tuttu englannin kieli, joskin irlantilaiseen puhetyyliin tottumineen saattaa ottaa jokusen tovin. 

Mieleenpainuvia kokemuksia Dublinissa 

Dublinissa järjestetään kaikkina vuodenaikoina tapahtumia, jotka houkuttelevat matkustamaan kaupunkiin. Keväällä 17. maaliskuuta vietettävä St. Patrick's Day on ehkä vuoden merkittävin tapahtuma Irlannissa, jota irlantilaiset juhlivat globaalisti myös eri puolilla maailmaa.

Dublin Fringe -festivaaleilla syyskuussa turistit pääsevät nauttimaan live-musiikista, tanssista, teatteriesityksistä ja taiteesta. Syksyisin kaupungissa pidetään myös yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista teatterifestivaaleista. Juhlien tunnelmasta saa osansa myös kaduilla ja sadepäivien sattuessa paikallisissa pubeissa. Muistathan maistaa paikallista oluterikoisuutta tummaa Guinnessia, joka tunnetaan maailman ympäri, ja jonka tuoppiin laskemisesta irlantilaiset ovat tehneet todellisen taitolajin. 

Kansallismuseot ovat kultturihistoriallisesti hyviä kohteita, ja  niihin on vieläpä vapaa pääsy. St. Adrew's:n kirkolla sijatsee Dublinin pääturisti-info, josta saat lisää vinkkejä matkustuskohteestasi. 

Korkeahko hintataso

Irlannissa vallitsee tyypillinen meri-ilmasto, joka on kostea ja tuulinen. Sateet ovat yleisiä, joten niihin kannattaa myös varautua. Kaupungin talvet ovat kuitenkin leutoja ja syksyt ja keväät yleisesti miellyttävämpiä kuin Suomessa. Kesällä lämpömittari pysyy melko alhaisissa lukemissa, joten helteitä ei kannata matkalta odottaa edes keskikesällä. Meri-ilmastoon kuuluvat olennaisesti pienet lämpötilavaihtelut vuodenaikojen välillä. 

Hinnat Dublinissa ovat korkeat, suunnilleen samaa tasoa kuin Helsingissä. Elintarvikkeet ja ulkona syöminen ovat muutaman prosentin verran edullisempia kuin Helsingissä, mutta esimerkiksi tupakkatuotteet ovat kalliimpia kuin Suomessa. Dublinin pääostoskatu sijaitsee Liffey-joen eteläpuolella. Täällä ovat kaupungin hienoimmat putiikit ja tavaratalot. Eteläpuolella sijaitsee myös railakkaasta yöelämästä tunnettu Temple Barin alue, joka on täynnä irlantilaisia pubeja. Joen pohjoispuolella olevissa kaupoissa hinnat ovat edullisempia. Pohjoispuolella järjestetään myös paikallisia markkinoita, joissa pääsee tutustumaan autenttiseen irlantilaiseen tunnelmaan. 

Bussilla keskustaan 

Lentoasemalta keskustaan pääset paikallisbusseilla 16, 41 ja 102. Keskustaan pääsee myös 15 minuutin välein kullkevalla "Aircoach"-expressbussilla. Matka yhteen suuntaan kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin 9 euroa, meno-paluu on noin 15 euroa. Voit valita myös Airlink 747-linjan, jonka hinta on noin 6 euroa yhteensuuntaan tai noin 10 euroa meno-paluulta. Airlink on vaihtoehdoista nopein, paikallisbusseilla pääset puolestaan kaupunkiin kaikkein edullisimpaan hintaan. Taksi on kallein vaihtoehto. 

Yöpyminen hostellin makuusalissa maksaa alkaen noin 12 euroa/yö. B&B-tyyppisessä majoituksessa yöpyminen veloittaa noin 45 euroa/yö. Kolmen tai useamman tähden hotellissa huoneesta joutuu maksamaan jopa noin 70-80 euroa/yö.

Kaupungin keskustan alue on sen kokoinen, että matkat sujuvat helposti kävellen. Kaupungissa on myös toimiva julkisen liikenteen verkosto. Kertalippu julkiseen liikenteeseen maksaa noin 2,20 euroa. Ladattava matkakortti "Leap card" on edullisin vaihtoehto julkisella liikenteellä liikkumiseen. Taksilla kulkeminen on kallista.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Dublin

Outbound and return from 328,00 €
Etäisyys 1937 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Dublin (DUB)
Kohdemaa Irlanti
Alternative flights to Dublin
Flight destinations with a similar price