Lennot Oulu - Alicante

Useful information about the flight Oulu - Alicante

Alicante - kasvava satamakaupunki Välimeren rannalla

Alicante on yksi Espanjan nopeimmin kasvavista metropolialueista. Kaupunki on tunnettu suuresta, kansainvälisesti merkittävästä satamastaan, viinintuotannosta, sekä elintarviketeollisuudesta. Lukuisat valkeat hiekkarannat ja aurinkoinen sää tekevät kaupungista loistavan rantakohteen, joka tarjoaa kävijälleen kuitenkin myös hyvät harrastus- ja ostosmahdollisuudet, sekä mahdollisuuden tutustua antiikinaikaiseen historiaansa. Esimerkiksi golf ja vesiurheilu ovat suosittu tapa rentoutua suurkaupungin sydämessä.

Matkan ajoituksesta

Alicanten huippusesonki on heinä- ja elokuussa. Talvet kaupungissa ovat mietoja ja kesät puolestaan erittäin kuumia. Vuodessa on miltei 300 aurinkoista päivää. 20. - 24. kesäkuuta juhlitaan Johannes evankelistaa (St. John) näyttävin ilotulituksin ja tulielementein. Juhla merkitsee kesän alkua. Moorien ja kristittyjen juhlassa 21.-24. huhtikuuta näytellään uudelleen kristittyjen ja arabien välinen taistelu 1100-luvulta.

Vinkkejä Alicanteen

Etenkin sesonkiaikaan rauhallista uimarantaa kannattaa etsiä kaupungin ulkopuolelta. Kulinaristeille tiedoksi: Paikallinen ruoka, paella, on alueen suosikkiruokalaji, ja ehdottomasti maistamisen arvoinen. Lähialueiden viini- ja oliivituotteet ovat laadukkaita, sekä maailmanlaajuisesti tunnettuja. Erilaiset kuivahedelmät, sekä espanjalaiset pikkusuolaiset tapakset ovat taatusti maukasta maisteltavaa. Hintataso ja elinkustannukset ovat Alicantessa Suomea edullisemmat.

Alicanten lentoasemaa käyttävät myös Benidormiin, Torreviejalle sekä Costa Blancan muihin lomakohteisiin suuntaavat turistit, joten kenttä voi olla hetkittäin ruuhkainen. Autoton ja idyllinen Tabarcan saari on suositeltava retkikohde Alicantessa tai sen läheisyydessä lomaileville.

Majoituksen hintataso, julkinen liikenne ja kulkuyhteydet

'Airport Bus' -bussilinja kulkee lentoasemalta Alicanten keskustaan. Bussilippu maksaa noin 3,80EUR, ja matkan kesto on noin 20 minuuttia. Paikallisbussit Alicanteen, Benidormiin, Torreviejaan ja Murciaan lähtevät terminaalirakennuksen läheisyydestä. Taksi lentokentältä kaupunkiin maksaa noin 25EUR.

Hostelliyö kaupungissa maksaa henkilöltä noin 15 euroa jaetussa huoneessa. Hotellit maksavat noin 40 euroa henkilöltä per majoituttu yö. Mutta majoitusvaihtoehtoja on runsaasti myös kalliimmissa hintaluokissa. 

Kaupungissa on kattava ja tiheään rakennettu bussiverkosto. Tärkeisiin kohteisiin ja nähtävyyksien lähelle sekä kaupungissa että Costa Blancalla pääsee raitiovaunulla. Kertalippu yhdelle vyöhykkeelle maksaa noin 1,35EUR. Uudelleen ladattava 10-kerran matkanlippu maksaa noin 7,60EUR. Kortti itsessään maksaa 2 euroa. Alicanten keskustan alue on pieni, joten liikkuminen jalkaisin on vaivatonta. Taksi on Suomen hintatasoa edullisempi, mutta kalliimpi ja usein myös hitaampi matkustusvaihtoehto kuin julkinen liikenne.