Lennot Vaasa - Mallorca

Useful information about the flight Vaasa - Mallorca

Opi tuntemaan Mallorcaa monipuolisesti

Mallorcan saarelle matkustava pääsee nauttimaan sekä auringosta, ruuasta, kylpylöistä että kauniista luonnosta. Täydelliseen lomaan kuuluvat meri, hienot hiekkarannat ja aurinko luovat saarelle kesätunnelman. Palma de Mallorca on saaren kulttuuririkas pääkaupunki, josta on hyvät kulkuyhteydet eripuolille saarta. 

Saaren vuoristoisempi pohjoisosa tarjoaa upeat puitteet luonnosta haasteita ja elämyksiä etsivälle. Kaunis luonto ja vuoristossa serpentiinimäisesti kaartavat tiet innoittavat taiteenharrastajia luomaan uusia taideteoksia. Kulttuurista kiinnostuneille Palma de Mallorcan katedraali ja munkkiluostari ovat nähtävyyksistä kiinnostavimpia. 

Monenlaisia vaihtoehtoja loman viettoon 

Kesäkuussa saarella vietetään 'Nit de Foc' tulen yön juhlaa, jonka kruunaavat kauniisti taivaalla räiskyvät ilotulitukset ja kaupungissa raikava elävä musiikki. Keväällä saarelle matkustavalle tarjoutuu mahdollisuus osallistua kristilliseen pääsiäisjuhlaan, Semana Santaan, jossa nähdään upeita kulkueita. Tammikuussa järjestetään jokavuotinen musiikkifestivaali kaupungin suojeluspyhimyksen kunniaksi. 

Rantalomakausi auringonpalvojille käynnistyy toukokuussa, rannalle kaipaaville paras aika saarelle matkustamiseen on kesäisin. Keväällä ja syksyllä ilmasto on miellyttävän leuto, joten lämpimästä pitävät, mutta helteitä välttelevät suuntaavat saarelle tuolloin. Saarella olevat kylpylät houkuttelevat lomailemaan siellä myös talviaikaan, jolloin merivesi on kylmää. 

Nähtävyyksistä tippukiviluolat tai erilaiset urheiluharrastukset tuovat vaihtelua rantalomaan. Kokeile maastopyöräilyä, patikoimista, rantapalloa tai vaikka kiipeilyä. Voit myös vuokrata auton ja tehdä päiväretken johonkin saaren useista historiallisista pikkukaupungeista ja keskiaikaisista luostareista - ajokortti kannattaa siis pakata lomalle mukaan. 

Matkalle lähtijälle tiedoksi 

Saaren pääkieli on espanja ja toinen yleinen virallinen ja yleisesti puhuttu kieli on katalaani. Englannin ja saksan kielitaidolla pärjää kuitenkin hyvin Mallorcalla. Turistisanakirjasta kannattaa opetella yleisimpiä sanoja ja sanontoja espanjaksi. 

Hintataso Palma de Mallorcan turistisimmissa paikoissa on suunnilleen sama kuin Suomessa - yleisesti saaren hintataso on kuitenkin noin 25 - 35% Suomen vastaavaa edullisempi. Rahayksikkö saarella on euro, mikä helpottaa hintatason vertaamista.
 

Lentokentältä tutustumaan saareen  

Lentoasemalta kaupungin keskustaan on matkaa noin 9 km. Matkan voi ajaa taksilla noin 30 eurolla. Kentältä ajaa kuitenkin bussilinja keskustaan 15 minuutin välein. Bussimatka maksaa vain noin 10% taksin hinnasta ja vie aivan kaupungin keskustaan. 

Kaupungin keskustasta on hyvät ja kattavat bussi- ja junayhteydet eri puolille saarta. Myös auton tai polkupyörän vuokraaminen omaan käyttöön on edullista. Niitä kannattaakin suosia, kun haluaa tutustua omassa aikataulussa pienien polkujen ja pienempien teiden varrella oleviin nähtävyyksiin. 

Lukuisista majoitusvaihtoehdoissa on kaikille sopivia vaihtoehtoja hinnan ja varustetason mukaan. Luksushotellit, vuokrahuvilat, hostellit ja B&B -majoitus kuuluvat saaren majoitustarjontaan. Keskimääräinen hinta yöltä on noin 50 euroa henkilöltä ja edullisimillaan noin 20 euroa henkilöltä. Majoituksen hinnat nousevat sesonkiaikana, joka on saarella heinäkuusta syyskuuhun.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Mallorca
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Mallorca
  • Etäisyys: 2906 km
Suositut lentoreitit