Lennot Vaasa - Hampuri

Useful information about the flight Vaasa - Hampuri

Saksan vanha hansakaupunki

Hampuri on kaupankäynnin ympärille syntynyt satamakaupunki pohjoisessa Saksassa Itämeren rannalla. Kattavista kulkuyhteyksistään tunnettu Elbe-joen varrella sijaitseva Hampuri on väkiluvultaan Saksan toiseksi suurin kaupunki. Kaupungista löytyy muun muassa ooppera, lukuisia gallerioita, kuuluisa eläintarha sekä suuria joki- ja puistoalueita. Hampuri tarjoaa myös loistavat ostosmahdollisuudet. Vaikka kaupunki on tunnettu rock-klubeistaan ja yöelämästään, sopii se lomakohteena kaiken ikäisille monipuolisten nähtävyyksiensä vuoksi.

Paras aika matkata

Hampuri on ympärivuotinen matkakohde. Hampurissa vallitsee klassinen sumuinen ja kostea meri-ilmasto. Talven kuukaudet ovat Suomeen verrattuna leudompia, mutta silti kylmiä ja pimeitä.

Kesällä kaupungin lukuisat puistot täyttyvät mitä miellyttävimmistä ulkoilmatapahtumista. Toukokuussa vietetään vuosittain kaupungin sataman syntymäpäiväjuhlia, tapahtuma tarjoaa taatusti viihdettä kaikille meren ja laivojen ystäville.

Kaupunki on kuuluisa erilaisista meren elävistä valmistetuista ruokalajeistaan, ja siksi Hampurin perinteinen sunnuntainen kalatori on ehdoton nähtävyys kaikille turisteille. Eräs paikallisista herkuista on tuoreella kalalla täytetty sämpylä, joka sopii hyvin esimerkiksi aamupalaksi! 

Vinkkejä matkalle

Hampuri on erityisen kuuluisa Reeperbahn -kadusta, joka on vanha kasinoita ja yökerhoja vilisevä punaisten lyhtyjen alue. Katu sijaitsee St. Paulin kaupunginosassa, joka on kaiken kaikkiaan kiinnotava ja eloisa osa kaupunkia.

Hintatasonsa puolesta Hampuri on yksi kalleimmista kaupungeista Saksassa. Hinnat ovat kuitenkin pääpiirteittäin edullisempia Suomeen verrattuna. Etenkin ulkona syöminen, elintarvikkeet, sekä erilaiset alkoholituotteet ovat edullisia.

Yöpyminen ja liikkuminen kaupungissa

S-bahnlinja S1 on maan päällä ajava metrojuna, joka ajaa lentoasemalta suoraan Hampurin päärautatieasemalle. Matkassa yhteen suuntaan kestää noin 25 minuuttia. Taksilla samaan matkaan saattaa etenkin ruuhka-aikaan mennä pidempään, lisäksi taksi on myös metrojunaa kalliimpi matkustusvaihtoehto.

Hostelleissa yöpyminen maksaa Hampurissa keskimäärin alkaen noin 15 euroa per henkilö, hotellit puolestaan kustantavat keskimäärin noin 70 euroa yöltä huonetta kohden. Majoitusvaihtoehtoja löytyy kaikista hintaluokista, ja erityisesti kevään ja kesän sesonkiajan ulkopuolella yöpymispaikka on helppoa löytää lyhyelläkin varoitusajalla.

Hampurissa on tasokas ja helppokäyttöinen julkisen liikenteen verkosto. Kulkuneuvoihin on saatavilla useita erilaisia lippuja, niin kertalipuista pidempiaikaisiin matkakortteihin. Taksi on kallis ja etenkin ruuhka-aikoina julkisia kulkuneuvoja huomattavasti hitaampi vaihtoehto liikkua kaupungissa.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Hampuri

Cheapest outbound flight from 148,00 €
Etäisyys 1250 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Hampuri (HAM)
Kohdemaa Saksa
Alternative routes to Saksa
Alternative flights to Hampuri
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price