idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Malaga on täynnä nykyaikaan kietoutunutta historiaa

Tämä elämäniloinen satamakaupunki sijaitsee kauneudestaan kuuluisassa Andalusiassa. Se tarjoaa taidetta ja museoita kulttuurinnälkään, mutta on samalla nykyaikainen suurkaupunki. Näyttävillä puutarhoilla kaunistettu Malaga ja rantalomakohde Costa Del Sol sopivat hyvin myös lapsiperheille. 

Matkailuelämyksiä erilaisiin mieltymyksiin

Paras matkustusaika Malagaan on huhtikuusta lokakuuhun. Heinä- ja elokuu ovat yleensä erittäin helteisiä, jolloin uimarannatkin ovat ruuhkaisia. Joulu- ja tammikuu voivat olla sään puolesta ennalta-arvaamattomia.

Kaupungin hektinen yöelämä on vilkasta ympäri vuoden. Kolmen pyhän kuninkaan kulkuetta pääsee seuraamaan tammikuun 6. päivänä. Värikylläiset kulkueet täyttävät kadut kaupunkilaisista ja turisteista pääsiäisen aikaan. Elokuussa järjestetään massiivinen Feria de Malaga. Tämä juhlahumu kestää yhdeksän päivää näyttävine ratsukoineen ja ilotulituksineen.

Ennalta suunniteltu matka onnistuu parhaiten

Malaga on turvallinen matkakohde, mutta muiden suurkaupunkien tavoin väkijoukossa kannattaa olla varuillaan taskuvarkaiden varalta.

Hinnat Malagassa ovat yleisesti ottaen edullisia suomalaisille, mutta elektroniikka saattaa olla jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Suosittu ostoskatu Calle Marques de Larios sijaitsee vanhan kaupungin historiallisella alueella. Suuri osa kaupungin liikkeistä on suljettuna siestan aikaan iltapäivisin klo 14-17.

Iso osa ravintoloista tarjoaa Menu del Dian, joka on noin 6 euron hintainen kolmen ruokalajin lounasmenu. Vuokra-auto kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen menopelin saatavuuden varmistamiseksi. Auton vuokraaminen kannattaa etenkin, jos matkasuunnitelmiin kuuluu tutustuminen lähiseudun kyliin ja muihin läheisiin kaupunkeihin. Parkkipaikkojen löytäminen kaupungista on yleensä vaikeaa. Kaikille suositeltava rokotesuoja Espanjaan on Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluva kurkkumätä-jäykkäkouristus. Riskiarvion perusteella harkittavia rokotteita ovat hepatiitti A ja B.  

Lyhyet välimatkat ja näppärä julkinen liikenne

Lentoasemalta keskustaan pääsee bussilla, joka maksaa noin 3 euroa. Junalla matkan hinta on noin 1,75 euroa ja taksilla noin 20 euroa. Kullakin kulkuvälineellä matkaan kuluu aikaa suunnilleen 15 minuuttia. Kentältä on bussiyhteydet myös Costa del Solille, Marbellaan, Torrelimokseen ja Benalmadenalle. Hinnat alkaen noin 4-6 euroa.

Kaupungilla tärkeimmät nähtävyydet ovat pääosin kävelymatkan päässä toisistaan kantakaupungissa. Yhdensuuntaisen bussilipun hinta kaupungissa on noin 1,30 euroa. Taksi tulee kalliimmaksi ja sen hinta nousee iltaisin ja viikonloppuisin. Yöpyminen low budget-hotelleissa maksaa alkaen noin 10€/yö. Normaalihintaiset hotellit veloittavat noin 50 euroa yöltä.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Malaga
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Malaga
  • Etäisyys: 3436 km