Lennot Vaasa - Amsterdam

Useful information about the flight Vaasa - Amsterdam

Amsterdam miellyttää kaikenikäisiä

Amsterdam on säilynyt yhtenä suomalaisten suosikkikaupungeista jo vuosien ajan. Suosiota selittävät Amsterdamin lukuisat nähtävyydet, kaupungin lempeä ilmapiiri ja Suomea edullisempi hintataso sekä suvaitseva ilmapiiri. 

Vinkit ja Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdam tarjoaa näyttävää juhlatunnelmaa huhtikuun 27. päivänä, jolloin vietetään kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää eli Koningsdagia. Mikäli kyseinen päivä on sunnuntai, pidetään juhlallisuudet edeltävän päivänä. Toukokuun 5. päivänä matkailija voi kuulla ja nähdä historian havinaa. Silloin nimittäin vietetään Bevrijdingsdagia eli natsi-Saksan miehityksestä vapautumisen vuosipäivää.

Amsterdam on hyvin kansainvälinen kaupunki, mikä näkyykin erityisesti ruokakulttuurissa. Kaupungista voi löytää useita etnisiä ravintoloita, joiden ruokakulttuuri on peräisin esimerkiksi Surinamista, Indonesiasta ja Alankomaiden Anteilleilta. Amsterdamissa vieraillessaan kannattaakin tutustua näiden ravintoloiden tarjontaan paikallisten herkkujen kuten vohvelien rinnalla. 

Tärkeää tietää ennen Amsterdamiin matkustamista

Amsterdam on muiden Euroopan kaupunkien tavoin turvallinen matkakohde, johon suomalaisilta ei vaadita muuta matkustusasiakirjaa kuin voimassaoleva passi. Myöskään mitään erityisiä rokotuksia ei tarvita.

Amsterdam on hintatasoltaan Helsinkiä edullisempi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaupungin turistinen keskusta on muuta kaupunkia hintavampi. Sen vuoksi halvemman ruokapaikan löytääkseen kannattaa suunnata keskustan ulkopuolelle. 

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja liikkuminen

Amsterdamin keskustaan pääsee junalla suoraan lentoaseman alakerrasta. Matka kestää noin 15 minuuttia ja maksaa nelisen euroa. Bussi on toinen mahdollisuus. Sen matkustusaika on kuitenkin junaa pitempi. Taksitkin kulkevat, mutta taksimatkan hinta alkaa 50 eurosta. Yleisesti taksilla liikuttaessa matkan hintaa kannattaa kysyä etukäteen, jotta mahdollisilta ylimääräisiltä maksuilta vältyttäisiin. 

Amsterdamissa on lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina hostelleista korkeatasoisiin hotelleihin. Hinnat nousevat luokituksen mukaan. Hostelliyö alkaa noin 20 eurosta ja hotelli maksaa alkaen noin 45 euroa. 

Amsterdam on suhteellisen pieni kaupunki ja suurin osa nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä keskustan alueella. Kaupunkiin voi siis hyvin tutustua jalkaisinkin. Julkisen liikenteen päivälippu maksaa noin kahdeksan euroa, joten julkinen liikenne on monipuolinen ja edullinen tapa tutustua kauempana oleviin kohteisiin. 

Taksit ovat kalliita. Jo lyhyt kymmenen minuutin matka voi kustantaa 15 - 20 euroa. Amsterdamin pohjoisosiin tutustuminen onnistuu kätevästi lautalla. Ilmaisen lautan voi napata päärautatieaseman takaa. 

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Amsterdam

Cheapest outbound flight from 107,74 €
Etäisyys 1556 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Amsterdam Schiphol (AMS)
Kohdemaa Alankomaat
Alternative flights to Amsterdam
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price