Lennot Helsinki - Alicante

Useful information about the flight Helsinki - Alicante

Satamakaupungin sykettä Alicanten auringossa

Välimeren rannalla sijaitseva kaunis Alicante on vilkas satamakaupunki, jonka historia ulottuu aikaan ennen ajanlaskumme alkua. Kaupungin kauniit maisemat, mielenkiintoinen historia, meren tuoksu ja vilkas kaupunkielämä luovat yhdessä miellyttävän matkakokemuksen.


Juhlia, ruokaa ja rantoja

Alicanten huippusesonki on heinä- ja elokuussa. Alueen talvet ovat mietoja ja kesät kuumia, joten matkustusajankohta kannattaa valita oman mieltymyksen mukaan. Kesäkuun 20. - 24. päivä kaupungissa juhlitaan Johannes evankelistaa näyttävin ilotulituksin ja tulielementein, juhlaa vietetään kesän alun kunniaksi, ja se on kokemisen arvoinen. 

Huhtikuun 21. - 24. päivä kaupungissa eletään uudelleen kristittyjen ja arabien taitelu 1100-luvulta. Kyseessä on Moorien ja kristittyjen juhla, joka on etenkin historiasta kiinnostuneille mielenkiintoinen tapahtuma. 

Alicante on merenrantakaupunki, joten uimarannoissa riittää valinnanvaraa. Vähemmän ruuhkaisia uimarantoja löytyy kaupungin keskustan ulkopuolelta. 

Vinkki kulinaristeille: Kannattaa maistaa alueen suosikkiruokalajia paellaa!
 

Turvallista ja edullista

Alicanteen matkustava EU:n kansalainen ei tarvitse viisumia, eikä erityisiä rokotteita suositella. Alicanten alueella ei myöskään ole erityisiä vaaroja, joihin turistin tulisi varautua. 

Espanjan hintataso on Suomea alhaisempi, esimerkiksi ruoka ravintolassa maksaa noin 8 euroa, olut noin 3 euroa, ja limonadista pulittaa suunnilleen 1,5 euroa. Erityisen edullisia ovat viikottain järjestettävät ulkoilmatorit. 
 

Vaivatonta liikkumista ja edullisia yöunia

Alicanten lentokentän terminaalista on hyvät kulkuyhteydet kaupungin keskustaan. Matka taittuu esimerkiksi noin 3,80 euron hintaisella "Airport Bus"-bussilinjalla, jolla matka kestää suunnilleen kaksikymmentä minuuttia. Taksikyyti keskustaan maksaa puolestaan noin 25 euroa. 

Terminaalirakennuksen läheisyydestä lähtevät paikallisbussit Alicanten lisäksi myös Benidormiin, Torreviejaan ja Murciaan.

Hostelliyö kaupungissa maksaa jaetussa huoneessa keskimäärin 15 euroa. Yö hotellissa kustantaa tyypillisesti henkilöltä noin 40 euroa yöltä.

Alicantessa on kattava bussiverkosto, jonka lisäksi myös raitiovaunut kulkevat tärkeisiin kohteisiin niin kaupungissa kuin Costa Blancallakin. Kertalippu yhdelle vyöhykkeelle maksaa noin 1,35 euroa ja uudelleen ladattava kymmenen matkan lippu noin 7,6 euroa, kortti itsessään kustantaa 2 euroa.

Taksit ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta silti julkista liikennettä kalliimpia ja usein myös hitaampi kulkuväline.

Alicanten keskustan alue ei ole suuri, joten myös jalkaisin liikkuminen on kaupungissa vaivatonta.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Alicante

Cheapest outbound flight from 63,08 €
Outbound and return from 166,90 €
Lennon kesto min.. 04:25 / max.. 04:30
Paluulennon kesto min.. 04:20
Etäisyys 3033 km
Lentoa/viikko 15
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Alicante (ALC)
Kohdemaa Espanja
Alternative flights to Alicante
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price