Lennot Rovaniemi - Mallorca

Useful information about the flight Rovaniemi - Mallorca

Mallorca viehättää suomalaisia

Mallorcan saari ja sen pääkaupunki Palma de Mallorca ovat suomalaisten suosikkilomakohteita, eikä syyttä: Mallorcan aurinko paistaa kirkkaasti vuoden ympäri, mikä takaa erinomaiset puitteet aurinkolomailuun ja pakopaikan kotimaisesta harmaudesta ja sateista. Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca sijaitsee Välimerellä vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. 

Tekemistä Mallorcalla

Mikäli lomamatkan pääasiallinen tarkoitus on auringonotto ja uiminen, kannattaa loman ajankohta sijoittaa toukokuun ja lokakuun välille. Paras kesäkausi alkaa toukokuussa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että keskikesällä elohopea voi nousta hyvin korkealla ja helteet voivat olla tukalan kuumia. Talvella saaren ilmasto viilenee ja sää saattaa olla sateinen ja tuulinen.

Talvetkin ovat kuitenkin Suomeen verrattuna hyvin leutoja ja saarelle kannattaa matkustaa monesta syystä myös lomasesongin ulkopuolella. Sesongin ulkopuolella turistien määrä saarella on huomattavasti alhaisempi ja nähtävyyksien katselu ja muut ajanvietteet sujuvat miellyttävämmin, kun jonoja ei ole. Vaeltaminen, patikkaretket, pyöräily, kiipeily ja lenkkeily sopivat ajanvietteeksi myös rantakauden ulkopuolella. 

Saarella on talvisin historiallisten nähtävyyksien ja urheiluharrastusten lisäksi myös muuta ajanvietettä: Tammikuussa Mallorcan valtaa joka vuosi vietettävä musiikkifestivaali, joka järjestetään saaren suojeluspyhimyksen kunniaksi. Maalis-huhtikuussa vuoronsa saa "Semana Santa", kristillinen pääsiäisjuhla, joka täyttää kaupungin kadut näyttävillä kulkueilla. 23.-24. toukokuuta Mallorcalla vietetään Nit de Focia eli kesänjuhlaa, johon kuuluvat ilotulitukset ja live-musiikki. 

Pääkielenä katalaani

Mallorcalla puhutaan espanjan lisäksi myös katalaania. Näiden kielten lisäksi Mallorcalla pärjää hyvin englannilla ja saksalla. Palma de Mallorcan kaupungin hintataso ei ole erityisen edullinen, mutta Suomeen verrattuna se on kuitenkin noin 20% huokeampi. Palma de Mallorcan kaupungista on hyvät kulkuyhteydet muualle Mallorcan saarella, kaupungin turisti-infosta saa hyviä vinkkejä päiväretkille. 

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Palma de Mallorcan lentoasema on noin 9 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Bussilinja 1 ajaa vuoroja lentoasemalta keskustaan päivittäin noin 15 minuutin välein. Bussilippu tulee huomattavasti taksia halvemmaksi, mutta taksillakin tosin pääsee. Taksimatkan hinta alkaa noin 30 eurosta. 

Mallorcalla on lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Hostellit ja B&B -majapaikat ovat näistä edullisimpia. Halvimmillaan vuodepaikan voi saada 20 eurolla yöltä. Mallorcalla on myös runsaasti monen tasoisia hotelleja, mutta keskimääräinen huonehinta kahdelle hengelle on noin 50 euroa yöltä. Alueelta voi vuokrata myös huviloita, joka on erinomainen ratkaisu varsinkin silloin, jos on liikkeellä isommalla porukalla. Matkaa suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että sesonkiaikana majoituksen huonehinnat nousevat. Sesonki on heinäkuusta syyskuuhun.

Palma de Mallorcan kaupungissa liikkuessa pyörän vuokraaminen on varteenotettava vaihtoehto. Pyörän vuokraaminen on edullista ja sillä pääsee liikkumaan ja näkemään kaupunkia kattavasti. Jos Mallorcan saarta haluaa lähteä kiertämään, kannattaa hyödyntää myös julkista liikennettä. Saaren bussi- ja junaverkosto ovat erittäin kattavia. Palma de Mallorcan kaupungista on loistavat yhteydet eri puolille saarta. Myös auton vuokraaminen on edullista.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Mallorca

Cheapest outbound flight from 169,00 €
Etäisyys 3335 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Mallorca Palma de Mallorca (PMI)
Kohdemaa Espanja
Alternative routes to Espanja
Alternative flights to Mallorca
Flight destinations with a similar price