Lennot - Mallorca

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Mallorca

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Mallorca PMI), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Mallorca löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Mallorca travel tips

Aurinkorannoille Mallorcalle

Espanjan saaristossa sijaitseva, Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorcan saari on erittäin suosittu matkakohde eurooppalaisten turistien keskuudessa. Saaren yli 3600 neliökilometriin mahtuu niin kaunista luontoa kuin historiaakin. Yksi saaren kauneimmista luonnon nähtävyyksistä ovat kuuluisat tippukiviluolat. Näistä tunnetuimmat, turisteille avoinna olevat, Cover del Drac-luolat sijaitsevat Porto Criston kaupungissa. Luolasta on kulku myös Martelin järvelle, joka on Euroopan suurin maanalainen järvi.

Monet kuuluisat henkilöt kirjailijoista huippumalleihin ovat asuneet Mallorcan saarella aikojen saatossa ja muun muassa kuuluisa muusikko Frédéric Chopin, kuvataiteilija Joan Miró sekä ranskalainen kirjailijatar George Sand ovat omistaneet maata Mallorcan saarelta. Sand on julkaissut kirjan Talvi Mallorcassa (1842) aiheesta. 

Las Palmas on Mallorcan saaren suurin kaupunki ja hallinnollinen pääkaupunki. Kaupungista on hyvät yhteydet eri puolille saarta. 

Puoli vuotta rantakautta

Mallorcalle voi matkustaa ympäri vuoden, mutta jos rantalomailu on lähellä sydäntä, matkalle kannattaa suunnata vasta toukokuussa rantakauden alettua (joskus rantakelit alkavat kuitenkin jo huhtikuussa).

Saarella on hyvät putteet myös aktiivilomalle. Esimerkiksi patikointimahdollisuudet ovat erinomaiset. Lisäksi saarella voi harrastaa muun muassa vesiurheilulajeja ja maastopyöräilyä. 

Juhlallisuuksista pitäville parasta matkustusaikaa ovat saaren vuotuiset juhlat. 23.-24. kesäkuuta Mallorcalla vietetään "Nit de Foc" -juhlaa. Tämän kesänjuhlan ohjelmaan kuuluvat olennaisesti ilotulitukset ja livemusiikki. Maalis- huhtikuussa vietetään kristillistä pääsiäisjuhlaa 'Semana Santaa', jota juhlitaan perinteisesti näyttävien kulkueiden merkeissä. Tammikuussa järjestetään kaupungin suojeluspyhimystä juhlistava vuotuinen musiikkifestivaali.

Valmistautuminen matkalle

Palma de Mallorcalla puhutaan virallisina kielinä espanjaa ja katalaania, mutta kaupungissa pärjää hyvin myös saksalla ja englannilla. Turististen alueiden hintataso ei ole merkittävästi Suomen hintoja alhaisempi. Kannattaakin tutustua saaren ja sen pääkaupungin "syrjäisempiin" alueisiin, jossa myös hinnat ovat alhaisemmat ja paikallinen elämänmeno on aidoimmillaan. 

Mallorcalla käytetään Manner-Espanjan tavoin valuuttana euroa. Saari kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen. 

Lentokentältä majoitukseen

Palma de Mallorcan lentoasema sijaitsee noin 9 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Bussilinja 1 kulkee kaupungin ja kentän väliä päivällä noin 15 minuutin välein ja on hinnaltaan vain noin 10 % taksin hinnasta, joka maksaa alkaen noin 30 euroa. 

Kaupungissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista edullisimpia ovat hostellit ja B&B-majoitus - ne maksavat keskimäärin noin 20 euroa yöltä per henkilö. Hotellien hinnat ovat keskimäärin 30-50 euroa yöltä per henkilö. Muita majoitusmahdollisuuksia ovat vuokrahuvilat ja luksushotellit. Majoitusta miettiessä on hyvä ottaa huomioon, että sesonkiaikaan heinäkuusta syyskuuhun hinnat ovat korkeimmillaan.

Palma de Mallorcan kaupungista pystyy helposti liikkumaan ympäri saarta julkisilla kulkuneuvoilla, sillä saarella on laaja juna- ja linja-autoverkosto. Myös polkupyörän tai auton vuokraaminen on helppoa ja edullista.

Yleisimmät yhteydet alk. Mallorca
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Espanja