idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Vilkas ja moderni kaupunki vauraalla alueella

Düsseldorfissa on muotia, muotoilua ja luksusta. Suurkaupunki sijaitsee Reinin varrella, ja sen omaleimaisen ulkonäön luovat siistit rantaboulevardit, moderni arkkitehtuuri ja teollisuuden sijoittuminen monipuolisesti aivan keskustan läheisyyteen. Rauhallinen Düsseldorf on tunnettu myös suurista jokivarrelle sijoittuvista puistoalueistaan.

Nähtävää ja koettavaa kaupungissa ovat erilaiset historialliset ja taidepainotteiset museot, monumentit ja erikoiset kulttuurikohteet, kuten nukketeatteri. Kaupunkialueelta on erinomaiset liikenneyhteydet lähiseudun muihin kaupunkeihin, ja erilaiset päiväretket ovat loistava tapa kokea Saksaa monipuolisesti. 

Tapahtumia myös lapsiperheille

Düsseldorfin ilmasto on hieman Suomea leudompi. Kesät ovat Suomeen verraten pidempiä ja lämpimämpiä, ja talvet taas huomattavasti lyhyempiä ja leudompia. Tammikuu on vuoden viilein kuukausi, jolloin lämpötila pyörii nollan tuntumassa. 

Düsseldorf on tunnettu suuria kävijämääriä houkuttelevista festivaaleistaan ja messuistaan. Laskiasmaanantaita juhlitaan näyttävällä paraatimaisella kulkueella. Marraskuun puolivälissä taas alkaa vuotuinen suuri talvikarnevaali. Heinäkuun kohokohta on hauskanpitoon keskittyvä, myös lapsiperheille sopiva 'Kirmes'-kesäfestivaali. 

Tutustu vanhaan kaupunkiin

Eloisa vanhakaupunki sekä pääostoskatuna tunnettu 'Königsallee' muodostavat kaupungin sydämen, mutta ostosmahdollisuudet esimerkiksi vaatteiden ja asusteiden osalta ovat hyvät ympäri kaupunkia. Köningsallee on eritoten tunnettu lukuisista luksusliikkeistä ja huippumuodin jälleenmyyjistä. Keskustan lähettyviltä löytyy myös useampia uusia ja monipuolisia ostoskeskuksia. Düsseldorf on hintatasoltaan hieman Suomea edullisempi, erityisesti talous-ja elintarvikkeiden osalta. Myös erilaiset torit ja konditoriat tarjoavat löytöjä. Kaupunki on tunnettu maailmankuulusta Altbier -nimisestä oluestaan. Joitain saksankielisiä perusfraaseja on hyvä opetella ennen matkaa, vaikkakin englanti käykin mainiosti asiointikielenä. 

Kulkuyhteydet keskustaan ja majoitus

Düsseldorfin kansainvälinen lentoasema on noin 15 kilometrin päässä kaupungin päärautatieasemasta. S-bahnlinjat S7 ja S11 ajavat kentältä keskustaan noin 15 minuutissa. Sama matka bussilla tai taksilla kestää arviolta 20 minuuttia. Taksi lentoasemalta keskustaan maksaa noin 25 eurosta ylöspäin.

Yöpymisen suhteen edullisin vaihtoehto on hostellimajoittuminen. On hyvä pitää mielessä, että hotellihuoneiden hinnat nousevat tuntuvasti suurempien juhlien ja messujen aikaan. Majoitusta voi olla myös haastavaa löytää lyhyellä varoitusajalla suurien tapahtumien aikana.

DüsseldorfCard on turisteille suositeltava kätevä matkalippu julkiseen liikenteeseen, jolla saa lisäksi alennuksia joistain museoista ja nähtävyyksistä. Julkinen liikenne on nopein ja edullisin tapa liikkua kaupungissa.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Düsseldorf
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Düsseldorf
  • Etäisyys: 2004 km
Suositut lentoreitit