Lennot Rovaniemi - Las Palmas

Useful information about the flight Rovaniemi - Las Palmas

Kanariansaarten pohjoinen helmi

Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki ja alueen hallinnollinen pääkaupunki. Kaupunkialueella asuu noin puolet koko Gran Canarian väestöstä. Las Palmas on tunnettu maineikkaista hiekkarannoista, hyvistä ostosmahdollisuuksista ja lukuisista ravintoloistaan.

Kuuma Kanaria

Las Palmas on ilmastoltaan leuto vuoden ympäri, rantakaudessa on tauko talven kuukausina, jolloin ilma viilenee. Talvisin kaupungissa on usein hyvinkin tuulista. Saaren pohjoisosat ovat hieman viileämpiä ja sateisempia, kuin eteläpuolen lomakohteet. 

Kaupungissa riittää rannalla rentoutumisen lisäksi myös juhlan aiheita! Helmi- ja maaliskuussa järjestetään suuri karnevaali Maspalomasissa, vain kivenheiton päässä Las Palmasista. 30. Toukokuuta puolestaan juhlitaan Dias de las islas Canarias -nimistä juhlaa koko Kanariansaarten alueella. Tapahtumaan sisältyy live-musiikkia ja näyttävää juhlimista. 12. Lokakuuta vietettävä Día de la Hispanidad, eli Kolumbuksen päivä, on kansallinen juhlapäivä, jota vietetään lukuisten kulkueiden merkeissä.

Etelärannikko on kestosuosikki

Gran Canarian suosituimmat turistikohteet löytyvät saaren etelärannikolta, yksinäistä on tunnettu Playa del Inglesin rantalomakohde. Kanariansaarilla on useita surffikouluja ja lisäksi hyvät mahdollisuudet maastopyöräilyyn.

Hintatasoltaan Las Palmas on huomattavasti Suomea edullisempi (jopa noin 45%). Erityisen edullisia ovat elintarvikkeet, tupakka- ja alkoholituotteet, asuntojen vuokrat ja ulkona syöminen: lounasmenu ravintolassa maksaa keskimäärin noin 10€.

Paikallisen keittiön erikoisuus on papas arrugadas con mojo, eli suolaiset perunat punaisessa tai vihreässä kastikkeessa useimmiten kyseinen erikoisuus syödään kalan kanssa.

Bussilla kohteisiin ympäri saarta

Lentokentältä on hyvät kulkuyhteydet Las Palmasin kaupunkiin sekä muihin kohteisiin eri puolilla saarta: Bussilinja numero 60 kulkee lentokentältä Las Palmasin kaupunkiin. Bussi numero 1 ajaa Puerto de Moganiin noin 7 eurolla, bussilinjat 5 ja 66 puolestaan kuljettavat Faro de Maspalomasiin noin 5€ hintaan, bussi numero 11 kulkee Agüimesiin vain noin parin euron hintaan. Bussit 36 ja 90 ajavat Teideen ja linja 91 vie Playa de Curaan noin kuudella eurolla. Taksi on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, mutta silti edullisempi kuin Suomessa. 

Las Palmasin kaupungissa liikkuminen sujuu suurelta osin mukavasti myös jalkaisin. Kaupungissa liikennöivät myös bussiyhtiöt Globalsu ja Guaguas, joiden ajoneuvoilla pidemmät matkat onnistuvat edullisesti ja kätevästi. Yhdensuuntainen lippu lyhyehkölle matkalle maksaa alkaen noin 1,40€. Taksien aloitushinta on noin viisi euroa enintään kolmen kilometrin mittaisille matkoille, ja jokainen lisäkilometri kustantaa noin euron.

Saarella on useita eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Hotelliyö saarella maksaa alkaen noin 20 euroa. Yli kolmen tähden hotellit maksavat alkaen noin 40€ yöltä. Myös loma-asuntoja on tarjolla. 

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Las Palmas

Cheapest outbound flight from 202,60 €
Outbound and return from 528,86 €
Etäisyys 5125 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Las Palmas (LPA)
Kohdemaa Espanja
Alternative routes to Espanja
Alternative flights to Las Palmas
Flight destinations with a similar price