Vilnassa tapahtuu

Liettuan kaunis pääkaupunki Vilna tarjoaa matkailijalle monenmoista upeaa koettavaa ja nähtävää. Kaupunki on rikkaan historiansa ansiosta tutustumisen arvoinen matkakohde kokeneemmallekin reissaajalle. Kaupunkiin houkuttelee muun muassa sen upea vanhakaupunki ja monenmoiset tapahtumat.

...

Monenlaista koettavaa

Ilmastoltaan Vilna, kuten muutkin Baltian maiden kaupungit, on lähellä Suomea. Kaupungin Suomeen verrattuna eteläisempi sijainti kuitenkin lyhentää ja leudontaa talvea hieman ja vastaavasti pidentää kesäaikaa. Vilnassa järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi helmikuussa kaupungissa raikaa Speigas elektronisen musiikin festivaali. Maaliskuun alussa puolestaan järjestetään "Kaziuko mugė", suuri käsityöläismarketti Vilnan vanhassakaupungissa. Maaliskuun loppuun ja huhtikuun alkuun taas sijoittuu kansainvälinen elokuvafestivaali "Kino pavasaris" ja toukokuun lopusta heinäkuuhun asti vietetään klassisen musiikin festivaalia Vilniusta. Syyskuun alussa kaupungin valloittaa Vilnius City Fiesta, joka on monipuolinen musiikkifestivaali.

...

Pyöräillen tai bussilla päiväretkelle

Vilna on elinkustannuksiltaan huomattavasti Suomea edullisempi kaupunki ja esimerkiksi Helsinkiin verrattuna hintataso on noin 40 prosenttia edullisempi. Kaupungissa ja sen läheisyydessä kulkee useampikin houkutteleva pyöräreitti, joista lisätietoa saa kaupungin turisti-infosta. Myös Vilnan lähellä sijaitseva Trakai on loistava kohde päiväretkelle. Trakaissa on kaksi upeaa linnaa ja viisi kaunista järveä. Bussit sinne lähtevät bussiasemalta ja matkassa kestää noin 40 minuuttia. 
...

Näin kuljet ja yövyt Vilnassa

Vilnan lentoasema sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin päärautatie- ja bussiasemista ja noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kaupungin päärautatieaseman ja lentoaseman välillä kulkee lentokenttäjuna ja lisäksi useita minibusseja, kuten TOKS ja JSC "Dautrans", jotka kulkevat kaupungin bussiasemalle. Lisäksi Vilnan joukkoliikenteen bussi ajaa kentältä keskustaan. Matkan voi taittaa myös taksilla, joka on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi vaihtoehto, vaikkakin huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Taksimatkan hinta kannattaa varmistaa kuskilta ennen kyytiin nousemista.

Vilnan joukkoliikennettä pyörittää Vilnius Transport ja siihen kuuluvat bussi- ja sähköbussilinjat. Lippujen hinnat ovat todella edullisia Suomeen verrattuna, noin tunnin voimassaoleva lippu kustantaa vain noin euron ja päivälippu noin 3,50 euroa. Myös useamman päivän lippuja on tarjolla erittäin edulliseen hintaan. Vanhassa kaupungissa etäisyydet ovat myös helposti käveltävissä.

Vilnassa on kaupungin kokoon nähden hyvin yöpymisvaihtoehtoja ja yöpyminen on myös edullista. Kahden hengen hotellihuone maksaa yöltä jopa alle 20 euroa ja hostellissa vuodepaikan saa noin 6 eurosta alkaen. Turistien suosimia alueita ovat etenkin vanhakaupunki ja sen lähialueet.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound