Lennot Rovaniemi - Amsterdam

Useful information about the flight Rovaniemi - Amsterdam

Amsterdam - kanaalien ympäröimä kaupunki

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki, ja tunnettu perinteikkäänä kulttuurikohteena. Kaupungissa on lukuisia tasokkaita taidemuseoita, esimerkiksi Rijksmuseum, sekä Vincent Van Goghin tuotantoon keskittynyt museo. Keskustassa sijaitsee myös juutalaisvainoista muistuttava Anne Frankin talo.

Amsterdamissa on erityisen suosittua liikkua pyöräillen, mikä näkyy katukuvassa. Kaupunki on suvaitsevainen esimerkiksi kannabistuotteiden nauttimiselle niihin erikoistuneissa lukuisissa kahviloissa. Kaupingilla on takanaan pitkä historia, sen ensimmäiset puutalot rakennettiin jo 1200-luvulla. Amsterdam on tunnettu kanaaleistaan, sekä koristeellisista kerrostaloistaan.

Meri-ilmasto takaa lauhkean sään

Amsterdam on ympärivuotinen matkakohde. Talvisin sää on usein kostea ja sateinen, mihin kannattaa varautua ottamalla mukaan lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita. 27. päivä huhtikuuta vietetään Koningsdagia, kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivää. Koningsdag on suuri juhlapäivä koko maassa, jos päivä sattuu olemaan sunnuntai, siirtyvät juhlat edeltävälle päivälle. 

Toinen tärkeä kansallinen juhlapäivä on toukokuun 5. päivä, jolloin vietetään maan vapautumista Natsi-Saksan miehityksestä juhlistavaa Bevrijdingsdagia. Hollantilaiset ovat hilpeää ja ystävällistä sakkia ja he taitavat hyvien juhlien salat.

Eksoottista ruokakulttuuria

Liikkuessasi taksilla kysy matkan hintaa kuljettajalta ennen kuin astut kyytiin, siten vältyt yllättävän korkeilta matkakustannuksilta. Amsterdamissa on runsaasti ravintoloita entisistä siirtomaista; tarjolla on makuja esimerkiksi Indonesiasta, Surinamista ja Alankomaiden Antilleilta. Ulkona ruokaillessa kannattaa siis hyödyntää eksoottista ja laadukasta ravintolatarjontaa. 

Päärautatieaseman takaa lähtee ilmainen lautta nimeltä Het pontje, joka matkaa pohjoisamsterdamiin NDSM-nimiseen satamaan yli kaupungin pohjoispuolta kiertävän IJ-kanavan.

Hintatasoltaan Amsterdam on hieman Helsinkiä edullisempi. Kannatta kuitenkin huomioida, että Amsterdamin turismiin keskittynyt keskusta on hintatasoltaan huomattavasti kalliimpi kuin kaupungin muut alueet.

Kulkuyhteydet keskustaan ja majoitus

Amsterdamin Schipholin lentoaseman alakerrasta on suora junayhteys kaupungin keskustaan. Junamatka kestää yhteensä noin 15 minuuttia ja yhdensuuntainen lippu maksaa noin neljä euroa. Lisäksi bussilinja 197 ajaa Leidsepleinista, eli keskustasta, aina lentokentälle saakka noin 35 minuutissa. Taksi matkalle maksaa noin 50EUR.

Amsterdam tarjoaa runsaasti erilaisia yöpymisvaihtoehtoja, vaikkakin niistä edullisimmatkin ovat pienellä budjetilla matkustaville melko kalliita. Hostelliyö maksaa alkaen noin 20 euroa. Hotellit puolestaan veloittavat alkaen noin 45 euroa yöltä.

Taksit ovat Amsterdamissa kohtalaisen kalliita. Noin 10 minuutin matka maksaa arviolta 15-20 euroa. Päivälippu julkisen liikenteen rajattomaan käyttöön maksaa noin 8 euroa. Kaupunki on suhteellisen pieni ja matkat nähtävyyksien välillä taittuvat vaivattomasti myös kävellen.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Amsterdam
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Amsterdam
  • Etäisyys: 1964 km