Lennot Rovaniemi - Madrid Barajas

Useful information about the flight Rovaniemi - Madrid Barajas

Moderni kaupunki Euroopan monivaiheisen historian ympäröimänä

Madrid, tuo viihtyisä metropolikaupunki Espanjan sisämaassa, houkuttelee kaikenikäisiä matkaajia nauttimaan välittömästä tunnelmastaan tarjoamalla loistavat ostosmahdollisuudet, monipuolisen kulttuuritarjonnan ja vanhaa arkkitehtuuria. Madrid on lukuisine puistoineen, tapasvalikoimineen ja toimivine kulkuyhteyksineen trendikäs ja miellyttävä matkustuskohde.

Kulttuuria ja auringonpaahdetta

Espanjan sisämaan kesät ovat kuumia. Hellelukemat kohoavat usein neljääkymmenneen lämpöasteeseen, kun taas talvet ovat pimeitä ja purevat pakkaslukemat tavallisia. Miellyttävimmillään Madridin ilmasto onkin huhtikuusta kesäkuuhun, sekä syyskuusta aina lokakuun loppuun saakka. Parasta tunnelmointiaikaa kaupungissa ovat kuitenkin juhla- ja lomapäivät, jolloin Madridin kadut täyttyvät musiikista, iloisesta juhlatunnelmasta ja ainutkertaisista elämyksistä, perinteiseen Espanjalaiseen tapaan. Toinen päivä toukokuuta (2.5.) järjestetään vuosittain Dos de Mayo -festivaali, jolloin juhlitaan Napoleonin vallan kukistumista kulkueiden, konserttien sekä härkätaisteluiden merkeissä. Lokakuun lopussa kaupungissa vietetään kansainvälistä suuren luokan jazz -festivaalia.

Huomioitavaa ennen matkaa

Madridin hintatasot ovat tuntuvasti edullisemmat kuin Suomessa. Elintarvikkeet, ja eritoten ulkona syöminen on yleisempää ja edullisempaa kuin Suomessa. Aika Espanjassa on tuntia jäljessä verraten Suomen aikaan. Perusrokotusten on suositeltavaa olla voimassa ennen matkalle lähtöä.

Saapuminen kaupunkiin, kulkuyhteydet ja yöpyminen

Kulkuyhteydet lentoasemalta keskustaan ovat helppokäyttöiset. Metrolinjalla 8 terminaaleista 1 ja 3 matka keskustaan maksaa noin 5 euroa ja kestää vartin verran. Kentältä lähtee myös useita bussilinjoja eri puolille kaupunkia, bussien pysäkit löytyvät terminaalien 1, 3 ja 4 edestä (lippu maksaa noin 5 EUR ja matka kestää noin 40 minuuttia). Terminaalista 4 on suora junayhteys kaupunkiin, lippu maksaa suunnilleen 4,50 euroa ja matkassa kestää noin 10-15min. Yöpyminen Madridissa on edullista verraten Suomen hintatasoon. Kaikista vaatimattomimpien hostellivaihtoehtojen hinnat ovat alkaen noin 12 euroa yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotelliyöpymisen hinta on 80 eurosta ylöspäin. Julkinen liikenne on verrattain edullinen ja kätevä tapa liikkua halki kaupungin. Julkisen liikenteen kertalippu maksaa osapuilleen 1,50 EUR. 10-matkan lippupaketin voi lunastaa itselleen noin 12 eurolla. Myös päivälippuja saa ostettua edullisesti. Taksi on Madridissa melko halpa matkustusmuoto verrattuna muihin Euroopan suurkaupunkeihin, mutta tästä huolimatta kalliimpi tapa liikkua kuin julkinen liikenne.
 

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Madrid-Barajas

Cheapest outbound flight from 155,00 €
Etäisyys 3424 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Madrid Madrid-Barajas (MAD)
Kohdemaa Espanja
Alternative routes to Espanja
Alternative flights to Madrid-Barajas
Flight destinations with a similar price