Lennot Oulu - Malaga

Useful information about the flight Oulu - Malaga

Lennä etelään, lennä Malagaan

Espanjan Aurinkorannikolla, Costa del Solilla, sijaitseva Malaga on suomalaisten rantalomailijoiden suosiossa. Suotuisan lauhkean ja lämpimän ilmaston lisäksi historiallinen Malaga tarjoaa kävijöille runsaasti nähtävää kirkkojen, museoiden ja linnoitusten muodossa. Malagassa on myös suomalaisasutusta, mutta miellyttävän ilmaston ovat löytäneet myös britit ja saksalaiset, varaudu siis muihin turisteihin.

Kiipeä linnakkeeseen, maista viiniä ja herkuttele tapaksilla

Malagassa on läpi vuoden hyvä lomailusää. Suomen talven pimeimmästä kaamoksesta voit ottaa suoran lennon auringon alle Malagaan.

Välimeren rannalla pääset tutustumaan vaikkapa 2 000 vuotta vanhaan roomalaiseen teatterinraunioon. Malagassa on kaunis vanha kaupunki, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Sen kapeat kujat levittäytyvät sokkelimaisena verkostona katedraalin ympärille.

Malagassa sijaitsee yleisölle avoin Pablo Picasson lapsuudenkoti, ja kaupungissa on myös Picassolle omistettu taidemuseo. Muista myös piipahtaa viereisellä Alcazaban linnakkeella, josta näet koko Malagan yläilmoista käsin.

Ruokakulttuuri ja erityisesti ravintoloiden kalatarjonta ovat Malagassa hyviä. Kokeile grillattuja kaloja tai tapaksia!

Vuoden kolme tärkeintä tapahtumaa Malagassa ovat: pääsiäisaikaan vietettävä viisisataa vuotta vanha perinnejuhla Malagan Holy Week. Elokuinen Feria de Malaga tuo perinteiset Espanjan värit ja kulttuurin kaduille. Yleisö pääsee nauttimaan viinin ja tapaksien lisäksi flamencosta. Huhtikuussa järjestettävä Malaga Film Festival on espanjalaisten elokuvien tärkein näyttämö.

Helposti samalla valuutalla

Rahan vaihtamista ei tarvitse suunnitella, sillä Espanjassa on käytössä eurot. Hintataso on hieman Suomea edullisempi. Debit- ja luottokorteilla maksaminen onnistuu suurimmissa ketjuliikkeissä, mutta se ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa. Käteistä kannattaa siis pitää mukana. 

Lennon kesto Suomesta Malagaan on hieman yli neljä tuntia, muistathan saapuessasi, että Espanjassa kello on tunnin vähemmän kuin meillä Suomessa.

Vilkkainta turistiaikaa Malagassa on heinä,- elo- ja syyskuu. Auton vuokrausta suunnittelevien kannattaa sesonkiaikana tehdä varaus reilusti etukäteen. Malagan kaupungin alueella voi olla vaikeaa löytää parkkipaikkaa, ja auton vuokraaminen kannattaakin oikeastaan vain, jos suunnitteilla on retkiä kaupungin ulkopuolelle. 

Nopea ja mukava junayhteys lentokentältä kaupunkiin

Malagan lentoasema sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Malagasta ja viiden kilometrin päässä Torremolinoksesta. Lentokentältä on suora junayhteys 20 minuutin välein Malagan keskustaan, mutta sillä pääsee myös Fuengirolaan. Kentältä pääsee kaupunkiin myös bussilla. Taksi on julkisia huomattavasti kalliimpi matkustusvaihtoehto. 

Malagassa pystyt liikkumaan ympäri kaupunkia helposti kävellen. Pidemmille matkoille kannattaa ottaa paikallisbussi, joka on halpa ja kätevä kulkuneuvo. 

Hotelleja on vanhan kaupungin tunnelmallisista perhehotelleista moderneihin suuriin ketjuhotelleihin uudessa keskustassa.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Malaga
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Malaga
  • Etäisyys: 3708 km