Lennot Rovaniemi - Rooma

Useful information about the flight Rovaniemi - Rooma

Rooma on ikuinen

Italian tyylikäs pääkaupunki on aina in. Tuhansia vuosia vanhat rauniot ja nykyarkkitehtuuri sijaitsevat rinta rinnan, kadulla ja myymälöissä näet niin klassisia vaatemallistoja kuin päivän kuuminta trendimuotiakin. Paikalliset suhtautuvat suurella tunteella niin liikenteeseen, jalkapalloon kuin ruokaankin. Matkailijana voit nauttia laadukkaista tuoreista raaka-aineista, viinistä ja ah aina niin hyvästä espressosta. Katsoitpa missä tahansa ympärillesi, Rooman arkkitehtuuri on silmänruokaa. Kaupunki tarjoaakin elämyksiä kaikille aisteille.

Milloin matkaan?

Miljoonakaupungin kaikki vuodenajat ovat sopivia matkustusaikoja, mutta ota huomioon, että heinä- ja elokuu ovat kuumia myös öiseen aikaan. Loma-aikaan kaupungin kadut sekä uimarannat ovat tungokseen asti täynnä ihmisiä. Löydät kaupungista tapahtumia varmasti juuri oman reissusi ajaksi, muun muassa maaliskuinen "Maratona della Città di Roma“ täyttää kadut yli 10 000 osaanottajalla. Pääsiäinen on suuri ja hieman rauhallisempi juhlapyhä katolisessa Italiassa, kesäkuun toisena päivänä vietetään Italian kanssalispäivää riehakkaammilla juhlallisuuksilla. Kesällä Roomassa on useita festivaaleja jokaiseen musiikkimakuun, niin klassisen kuin rokin ystäville.

Romanttinen illallinen italialaisessa ravintolassa

Elinkustannukset Roomassa ovat hieman edullisemmat kuin Suomessa, joten unohtumaton ravintolaillallinenkaan ei sotke matkabudjettiasi. Pitkään ja hartaasti syöminen onkin yksi yleisimpiä ajanviettotapoja niin roomalaisten kuin turistienkin keskuudessa. Ravintolassa ei tarvitse välttämättä tipata, mutta laskun loppusummaan lisätään usein kattausmaksu nimellä "Coperto“ tai "Servizio“. 

Maassa maan tavalla: liikkuminen ja majoittuminen

Rooman päälentoasemat ovat Fiumcino ja Ciampino. Molemmilta kentiltä on joustavat kulkuyhteydet keskustaan joko Terminin päärautatieasemalle tai muille asemille (Trastevere, Ostiense, Tuscolana tai Tiburtina). Voit valita joko edullisen paikallisjunan (noin 1,50 -15 euroa määränpäästä riippuen), shuttlebussin (noin 4 euroa) tai luonnollisesti myös taksin (noin 35-40 euroa).

Löydät hostelli- tai majatalomajoituksen edullisimmillaan noin 15 eurosta ylöspäin/yö. Mukava kolmen tähden hotelliyö maksaa suurinpiirtein 35€ henkilöä ja yötä kohti.

Rooman julkiseen liikenneverkostoon kuuluu metro-, bussi-, raitiovaunu-, sekä lähijunaverkosto. Liput ovat edullisia: kertalippu maksaa noin 1,50€, päivälippu noin 6€, viikon verran matkustat noin 24 eurolla. Taksimatkat tulevat kalliimmaksi, alkutaksa on reilut 7 euroa ensimmäisille kolmelle kilometrille, sen jälkeen noin euro/kilometri.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Rooma

Cheapest outbound flight from 137,76 €
Etäisyys 2865 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Rooma, kaikki lentokentät (FCO, CIA) (ROM)
Kohdemaa Italia
Alternative routes to Italia
Alternative flights to Rooma
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price