Lennot - Teneriffa

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Teneriffa

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Teneriffa TCI), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Teneriffa löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Teneriffa travel tips

Rantalomaa ja tekemistä ympäri vuoden

Teneriffa on Kanarian saariin kuuluva lomakohde, jolle matkustetaan erityisesti nauttimaan auringosta. Vaikka Teneriffa tunnetaan rantalomailijoiden suosikkina, tarjoaa saari myös aktiivilomaa muun muassa patikoinnin, pyöräilyn ja golfin parissa.
 

Milloin saarelle kannattaa matkustaa?

Varsinainen rantakausi alkaa Teneriffalla huhti-toukokuussa ja päättyy noin lokakuussa. Saaren ilmasto vaihtelee aurinkoisesta eteläosasta jonkin verran epävakaisempaan ja viileämpään keski- ja pohjoisosaan. Ilmasto on kuitenkin niin kesällä kuin talvellakin huomattavasti kotimaista lämpimämpi.

Paikalliset juhlat ovat hyvä tapa tutustua saaren kulttuuriin. Muun muassa Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa vietetään karnevaalia helmi-/maaliskuussa. 30. toukokuuta on "Día de las Islas Canarias" eli Kanarian saarten juhlapäivä, jota vietetään kaikilla saarilla paikallisin tapahtumin ja perintein. Tällöin ilmassa on juhlahumua, jota siivittävät tanssi ja musiikki. Kolumbuksen päivää ja Espanjan kansallispäivää, nimeltä "Día de la Hispanidad", vietetään 12. lokakuuta. Päivän juhlallisuuksiin kuuluvat kulkueet sekä erilaiset tapahtumat.

Vinkkejä ennen matkaa

Vuokra-auto on erinomainen tapa tutustua saaren nähtävyyksiin, kaikkein syrjäisimpiin paikkoihin, kuten kuuluisan Teide-tulivuoren huipulle, joutuu kuitenkin patikoimaan jalkaisin. 

Yleisesti elinkustannukset ovat Teneriffalla Suomea matalammat. Saarella on hyvät ostosmahdollisuudet, joten edullisesta hintatasosta pääsee myös hyötymään. Muun muassa ulkoilmatoreilla myytävät paikalliset elintarvikkeet ovat hinnoiltaan edullisia. Lisäksi alkoholi ja tupakkatuotteet ovat Suomeen verrattuna huokeita.

Niille, jotka haluavat tutustua lähemmin myös paikalliseen ruokakulttuuriin sopii maisteltavaksi paikallinen erikoisuus Mojo ja Papas Arrugadas eli perunat ja kastike, jota nautitaan yleensä kalan kanssa. 

Majoittuminen ja kulkuyhteydet kohteessa

Saarella liikennöivät sekä julkisen liikenteen linja-autot että taksit. Linja-autoliikennettä pyörittää paikallinen yritys nimeltä "Titsa". Bussilipun hinta riippuu kuljettavasta matkasta. Lippujen hinnat ovat alkaen noin 1,45 €. Taksilla kulkeminen on jonkin verran edullisempaa kuin Suomessa. Aloitustaksa ensimmäiselle kolmelle kilometrille on noin 5 €. Jokaista lisäkilometria kohden veloitetaan noin 1 €. 

Teneriffan eteläiseltä kentältä (TFS) kulkevat bussilinjat 343, 350 ja 111 Los Christianosiin, Costa Adejeen, Santa Cruziin, Puerto de la Cruziin ja Teneriffan pohjoiselle kentälle (TFN). Teneriffan pohjoiselta kentältä (TFN) kulkevat bussilinjat 102, 107, 108 ja 343 Santa Cruziin, Puerto de la Cruziin, Costa Adejeen, Buenavistaan ja Teneriffan eteläiselle kentälle (TFS). 

Teneriffalta löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Yöpyminen paikallisessa motellissa maksaa noin 20 € yöltä. Hotelliyön hinnat ovat alkaen noin 35 € yöltä.

Yleisimmät yhteydet alk. Teneriffa
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Espanja