Lennot - Lissabon

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Lissabon

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Lissabon LIS), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Lissabon löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Lissabon travel tips

Aurinkoinen Lissabon kutsuu Atlantin rannikolle nauttimaan

Upea Portugali on ilmastoltaan varsinainen matkailijan paratiisi. Maan leutoon talveen on mukava paeta pohjolan pakkasia: kevään kuukausien lämpimät säät valloittavat maan jo varhain alkuvuodesta. Kuumat kesäkuukaudet puolestaan kutsuvat auringonpalvojia nauttimaan Lissabonin kauniista hiekkarannoista ja Atlantin aalloista.

Kesäinen ja vilkas kaupunki

Lissabon on ilmastoltaan Euroopan leudoimpia kaupunkeja. Kesät kaupungissa ovat kuumia ja talvet leutoja. Helteitä välttelevien kannataa varata lentoliput keväälle tai syksylle. 

Portugalin pääkaupunki Lissabon on varsinainen tapahtumien keskus. Helmikuun puolivälissä kaupunki on juhlahumussa, kun vuotuisat karnevaalit saapuvat kaupunkiin ja juhlijat, iloinen karnevaalimieli ja musiikki täyttävät Lissabonin kadut. Suojelupyhimys Santo Antonion kuukautta vietetään kesäkuussa, jolloin erilaiset tapahtumat ja juhlat täydentävät kiireisen kaupungin kalenteria entisestään.

Kulinaristisia nautintoja edullisesti

Lissabonissa voi nauttia edullisemmista elinkustannuksista, sillä kaupunki on hintatasoltaan huomattavasti edullisempi  kuin Euroopan muut pääkaupungit. Huokeammista kustannuksista pääsee hyötymään esimerkiksi elintarvikekaupoissa, julkisen liikenteen palveluita käytettäessä sekä ravintoloissa ruokaillessa. Esimerkiksi ravintoloiden lounasmenut ovat yleisesti noin kahdeksan euron luokkaa. Miljoonakaupungin ravintolatarjonta on vertaansa vailla: niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin herkkuja on tarjolla edulliseen hintaan. Etenkin mereneläviä on saatavilla.

Lissabonissa liikut helposti ja edullisesti

Lentokentän 1. ja 2. terminaalin välillä kulkee ilmainen bussikuljetus, jonka avulla terminaalin vaihto sujuu nopeasti ja vaivatta. Lissabonin lentokentälle saapuvat paikantavat julkisen liikenteen kulkuvälineet terminaalin 1 edustalta. Metro kulkee lentoasemalta Saldanhan asemalle noin puolessa tunnissa ja lipun hinta on noin kahden euron luokkaa.

Taksimatkan hinta lentoasemalta keskustaan on noin 15–20 euroa. Taksit veloittavat lisämaksua matkatavaroista noin euron verran per laukku.

Kaupungin edullisimmat majoitusvaihtoehdot ovat hostellit, joiden veloitus on noin 15 euroa henkeä kohti yöltä. Parihuoneen saa hotellista keskimäärin 45 euron hintaan, joten hostellien ja hotellien välinen hintaero ei ole kovinkaan suuri. Korkeamman tähtiluokituksen hotellit maksavat jo enemmän.

Lissabonin julkisen liikenteen verkostoon kuuluvat linja-autot, metrot, lähijuna, raitiovaunut ja lautat. Linja-auton kertalippu maksaa noin 1,50 euroa ja päivälipun hinta on keskimäärin 6 euroa. Ladattavan matkalipun hankkiminen tulee hieman edullisemmaksi. Taksien normaali lähtöveloitus on noin 3,50 euroa, johon lisätään 0,50 euroa jokaiselta alkavalta lisäkilometriltä. Keskustan alueella suurin osa välimatkoista on käveltävissä.