Lennot - Kajaani

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Kajaani

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Kajaani (KAJ), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Kajaani löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Kajaani travel tips

Kajaani - Kainuun kaunis helmi

Kajaani on kaunis kaupunki Kainuussa. Siellä tuntee historian havinan sekä läheisten matkailukeskusten vetovoiman. Kajaani on myös suurten vesistöjen lähellä.

Paras matkustusaika, nähtävää ja tekemistä

Kajaaniin voi matkustaa mihin tahansa aikaan vuodesta. Helmikuussa Kajaanissa järjestetään Kajaani Tanssii -tapahtuma. Kajaanin Runoviikko saa paikkansa heinäkuussa. Kekri-tapahtumaa juhlitaan syksyllä. Suomen kansallisrunoilijan Eino Leinon talo sijaitsee Kajaanissa ja on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Kaupungissa on kaupunginteatteri ja harrastelijateatteri. Kaupungin taidemuseossa on vaihtuvia näyttelyitä. Historiasta kiinnostuneet suuntaavat Kajaanin linnaan. Se on tunnettu nähtävyys. Urheilukeskus Vuokatti on vain lyhyen ajomatkan päässä. 
 

Vinkit ennen matkaa

Kajaanissa kannattaa vuokrata auto käyttöönsä, sillä lähialueisiin tutustuminen on sen arvoista. Esimerkiksi Vuokatti tarjoaa lukuisia koko perheen elämyksiä aina laskettelusta husky-safariin. 

Lentokentältä keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Kajaanin lentokenttä sijaitsee Paltaniemen kylässä, joka on noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalla palvelee neljä taksiyritystä, jotka ovat Kajaanin Aluetaksi Oy, Taksi K Heikkinen, Taksi Sakari Heikkinen ja Kuhmon Taksipalvelu Oy. Taksit eivät kuitenkaan päivystä kentällä ympäri vuorokauden, taksi on siis parasta tilata ennakkoon. Bussiyhtiö Kattilinjat liikennöi lentokentän ja Kajaanin keskustan sekä Vuokatin laskettelukeskuksen väliä. Bussilippujen hinnat alkavat noin 5-6 eurosta.

Kajaanissa on kaupungin kokoon nähden riittävästi majoitusvaihtoehtoja. Sesonkiaikoina matkustettaessa majoitus kannattaa kuitenkin varata ajoissa. Yöpyminen kahden hengen huoneessa hotellissa maksaa alkaen noin 90 euroa yöltä. Sesonkiajan ulkopuolella huoneiden hinnat saattavat laskea hieman. Telttailu kaupungin lähistöllä olevilla leirintäalueilla on ehdottomasti edullisin vaihtoehto.

Kajaani, ja varsinkin sen keskusta, on kooltaan pieni. Suurin osa sen etäisyyksistä taittuukin helposti kävellen tai vaikka pyörällä. Kajaanissa on mahdollista matkustaa julkisella liikenteellä. Kaupungissa kulkee julkisen liikenteen busseja, joilla sujuvat pidemmät välimatkat. Näillä busseilla voi matkustaa myös esimerkiksi Vuokattiin, kuten myös muille lähialueille. Taksi on huomattavan kallis liikkumismuoto, mutta monesti ainoa vaihtoehto. Jos Kajaaniin ja sen lähialueisiin haluaa tutustua tarkemmin, on auton vuokraaminen järkevää. Se onnistuu kätevästi vuokrafirmojen kautta. Autolla pääsee kulkemaan helposti esimerkiksi Sotkamo-Vuokatti -alueelle, jossa on runsaasti tekemistä vaikka useammallekin päivälle.